Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Olympijský turnaj? Béčkový Wimbledon, vraví Cibulková

"Ako skončil Sagan?", zaujímala sa Dominika Cibulková krátko po prehre v 1. kole olympijského turnaja. Skutočnosť, že slovenskému cyklistovi sa nedarilo, ju po nezdare proti Cvetane Pironkovovej rozosmutnil, svoj duel s bulharskou tenistkou však už brala s nadhľadom.

28.07.2012 19:15 , aktualizované: 22:44
Dominika Cibulková Foto:
Sklamaná Dominika Cibulková.
debata (68)

„Začiatok zápasu som mala dobrý, hrala som v pohode, no potom sa Cvetana rozohrala. Začala lepšie podávať, navyše jej veľmi dobre išiel bekend. Ďalšia vec, čo sa mi dnes nepozdávala, bola tráva – hrozne sa mi šmýkalo, musela som si dávať pozor, aby som nespadla. Cítila som sa doslova ako ‚koza na ľade‘,“ konštatovala s trpkým úsmevom Cibulková.

Rodáčka z Piešťan viedla v prvom sete 5:2, následne aj 5:3 a 30:0, no ani to jej nestačilo. „Cvetana dosahuje dobré výsledky asi len na tráve, čo potvrdila aj teraz. Veľa toho vybehá, vráti aj nemožné loptičky a veľa úderov ‚reže‘. Naozaj sa proti nej hrá divne,“ pripojila Slovenka.

Cibulková vyhrala pred olympiádou turnaj na tvrdom povrchu v americkom Carlsbade, no následne vypadla, rovnako ako pred pár týždňami vo Wimbledone, už v 1. kole. „Nebudem z toho robiť žiadnu vedu. Za morom sa mi darilo, ale teraz to jednoducho nevyšlo,“ konštatovala.

Z rýchleho vypadnutia si však dvadsaťtriročná tenistka ťažkú hlavu nerobí. Ako sama priznáva, olympijský turnaj pre ňu až tak veľmi neznamená. „Nechcem olympiádu znevažovať, ale ak by som si mala vybrať, či raz vyhrám zlato z OH alebo grandslam, určite by som si vybrala druhú možnosť. Pre viacerých tenistov je olympiáda to najdôležitejšie, u mňa to však neplatí,“ vyjadrila sa.

Sympatická Slovenka si posťažovala aj na samotnú organizáciu a priebeh olympijského turnaja. „Celé je to tu chaotické, k dispozícii nemáme takmer žiadne jedlo, dali nám akurát balíček ryže. Tento turnaj mi pripadá ako béčkový Wimbledon. Ten reálny sa už s veľkou slávou odohral, a toto je len jeho nie veľmi vydarené pokračovanie. Aj atmosféra je veľmi komorná,“ priznala.

Dominika Cibulková. Foto: Stanislav Benčat
Dominika Cibulková Dominika Cibulková.

Trinástu hráčku sveta čaká v Londýne ešte štvorhra po boku Daniely Hantuchovej. V 1. kole sa v nedeľu stretnú s poľskou sesterskou dvojicou Agnieszka a Urszula Radwanské. „Keď máme s Danielou svoj deň, vieme zahrať naozaj skvelú štvorhru a môžeme to dotiahnuť ďaleko,“ myslí si rebríčkovo najlepšia slovenská hráčka.

Zostane v dejisku olympiády aj v prípade nezdaru vo štvorhre? „To nie. Ak by sme vypadli, tak hneď odchádzam do Ameriky, kam sa už aj teším,“ dodala Dominika Cibulková.

68 debata chyba