Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tešovič rozhodnutie nezmenil. Bude súťažiť

Meno Martina Tešoviča napokon predsa len nebude chýbať v štartovej listine pondelkovej súťaže v hmotnostnej kategórii do 105 kg na olympijských hrách v Pekingu. Ešte pred týždňom svoj štart pre zranenie šľachy v štvorhlavom stehennom svale slovenský vzpierač vylúčil.

17.08.2008 16:25
Martin Tešovič Foto: ,
Vzpierač Martin Tešovič v olympijskej dedine.
debata

Napokon však všetkých prekvapil a na súťaž nastúpi aj napriek tréningovému manku. Či však bude aj dvíhať, to sa uvidí neskôr.

„Nie, nič sa na našom pláne za posledné hodiny nemení. Absolvujeme váženie, rozcvičku a potom sa uvidí. Jednoducho to musíme vyskúšať,“ povedal v nedeľu podvečer tréner slovenských vzpieračov Rudolf Lukáč, ktorý niečo podobné zažil na vlastnej koži aj pred štyrmi rokmi v Aténach.

Aj on vtedy vzpieral so zdravotnými problémami. Šéflekára slovenskej výpravy v Pekingu Branislava Deleja však rozhodnutie vzpieračskej časti nepotešilo, on však nikomu nastúpiť nebude brániť. „Môžem len povedať, že jeho stav súťaženie vylučuje. Martin sa však musí rozhodnúť sám,“ tvrdí Delej.

Tridsaťtriročný Tešovič už týždeň nebol v telocvični, netrénoval a úplne vypustil akúkoľvek fyzickú záťaž. Tréner Lukáč však v tom problém nevidí, keďže aj pred inými súťažami vzpierači pár dní oddychujú.

Martin Tešovič by mal na svoju súťaž nastúpiť v pondelok 17. augusta, vzpierať bude vo výkonnnostne slabšej B-skupine od 15.30 h.

debata chyba