Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Charfreitag má formu: Može byť aj rekord

Vyčítal si prílišný pokoj. Podal najhorší výkon sezóny. Ťažkú hlavu si z toho nerobí. Kladivár Libor Charfreitag splnil v Pekingu základ - postúpil do finále. V ňom si verí. "Už prišla forma, ktorú som hľadal," vyhlásil s božským pokojom.

15.08.2008 09:54
Libor Charfreitag Foto:
Kladivár Libor Charfreitag.
debata

Napriek tomu chvíľkami mierne tŕpol. „Pred tretím pokusom mi nebolo všetko jedno. Ale vedel som, že ma dvaja ešte pokojne môžu predbehnúť.“ Kvalifikačné desiate miesto dosiahol za výkon 76,61. „Podstatný je postup, na ostatné môžem zabudnúť.“ Pod Liborov výkon sa podpísal fakt, že vyše mesiaca nesúťažil. „To je ozaj dlhý výpadok.“ Predsa, čo si v kvalifikácii vyčíta? „Na prvý pokus som nastúpil pokojný, začal som príliš opatrne.“ Druhý skončil v klietke. „To sa stáva.“

Prekvapením finálovej dvanástky je postup Tadžika Nazarova. „S ním nik nerátal,“ komentoval 31-ročný Trnavčan. „Aj Kanaďan Steacy bol šťastný ako blcha, že postúpil.“ Z favoritov vypadol len Talian Lingua, finále bude teda nabité.

Čo v ňom? „Musím začať razantnejšie, prvý pokus nesmie byť zlý. Ja nezačínam súťaž najlepším výsledkom, musím sa teda sľubným úvodom upokojiť.“ Charfreitag si trúfa. „Konečne mám istotu, ktorá mi dlho chýbala. Na finále sa teším. Verím, že hodím za 80 metrov a ak mi aspoň jeden pokus vyjde skvele technicky, môžem hodiť aj osobný rekord. Formu na to mám.“

Naopak, Miloslav Konopka kvalifikáciu zbabral. „Prvý pokus bol zlý, druhý horší a tretí ešte horší. V rozcvičke som sa cítil dobre, hodil 75 metrov, silu som mal perfektnú, všetko bombastické. Potom prídem do kruhu a nič,“ povzdychol si kladivár. Hoci sa tak netvráril, vo vnútri bol naštvaný.

Finále, v ktorom sa predstaví tucet najlepších, sa začína v nedeľu o 13.10 SELČ. Prvý do kruhu vstúpi – Libor Charfreitag.

debata chyba