Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéflekár nechce dovoliť Tešovičovi súťažiť na OH

Slovenský reprezentant vo vzpieraní Martin Tešovič sa napokon chce predstaviť v súťaži na olympijských hrách v Pekingu. Podľa neho nie je zranenie stehna natoľko vážne a vzpierač Dukly Trenčín plánuje nastúpiť v pondelok v hmotnostnej kategórii do 105 kg.

16.08.2008 08:26 , aktualizované: 12:25
Martin Tešovič Foto:
Martin Tešovič
debata

„Martin Tešovič je bojovník. Ideme nastúpiť na súťaž a uvidíme, čo sa s tým dá robiť,“ uviedol Tešovičov tréner Rudolf Lukáč pre STV. O účasti tridsaťtriročného reprezentanta priamo v samotnej súťaži sa rozhodne v pondelkovej rozcvičke.

Jeden z najskúsenejších športovcov vo výprave SR si minulý týždeň zranil stehenný sval na ľavej nohe. Bolestivé zranenie si spôsobil uplynulú sobotu pri úvodnom dvíhaní záťaže 140 kg v rámci rozcvičovania. Ihneď po tréningu absolvoval lekársku prehliadku a následne aj vyšetrenie magnetickou rezonanciou, ktoré u neho preukázalo roztrhnutie šľachy v štvorhlavom stehennom svale vľavo.

Hlavný lekár slovenskej výpravy na OH 2008 v Pekingu Branislav Delej vtedy skonštatoval, že toto zranenie si vyžiada niekoľkotýždňovú liečbu a nevylúčil ani operačný zákrok. A ani teraz nechce Tešoviča pustiť vzpierať.

Šéflekár Branislav Delej si stojí za svojím tvrdením: „Nie, nie! On nebude súťažiť, neurobí ani pokus. Dohodli sme sa, že nebude vzpierať. Nebude dvíhať. Len sa pôjde odvážiť, zahlási sa na súťaž a na pokus nenastúpi. Z lekárskeho hľadiska môžem konštatovať, že jeho stav sa nezmenil a s týmto zranením nie je schopný súťažiť. To, akú si zvolili taktiku, že nastúpia, ale vzpierať nebudú, to je vec trénera a pretekára. Rozhodli sa tak sami,“ poznamenal Branislav Delej

Tridsaťtriročný Tešovič už týždeň nebol v telocvični, netrénoval a úplne vypustil akúkoľvek fyzickú záťaž. Tréner Lukáč však v tom problém nevidí. „Aj pred inými vrcholnými súťažami minimálne tri dni úplne oddychujeme. Pre vzpieračov je normálne nastúpiť za každých okolností. Po krátkej rozcvičke skúsime súťažiť,“ tvrdil Rudolf Lukáč. „Bol by som rád, keby mu noha vydržala a mohol podať svoje maximálne výkony. V tejto situácii je však ťažko posúdiť, na čo má. Povedali sme si, že to nevzdávame a ideme bojovať.“ .

Napriek vyjadreniam šéftrénera vzpieračov je však šéflekár výpravy neoblomný: „Pokračujeme v liečbe, súťažiť nemôže,“ zdupľoval Branislav Delej.

debata chyba