Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tóth: S časom som spokojný, s výsledkom nie

Víťazom chôdze na 20 km na olympijských hrách v Pekingu sa stal Rus Valerij Borčin. Iba 21-ročný ruský mladík dosiahol skvelý čas 1:19:01 h a zároveň najväčší úspech kariéry. V záverečnom finiši atakoval olympijský rekord legendárneho Poliaka Roberta Korzeniowského z OH 2000 v Sydney, napokon zaostal o dve sekundy.

16.08.2008 05:56
Matej Tóth Foto:
Matej Tóth - slovenský reprezentant v chôdzi na 20 km.
debata

Striebornú medailu si vybojoval jeden z najväčších favoritov, úradujúci majster sveta Jefferson Perez z Ekvádoru (1:19:15) a bronzovú pozíciu obsadil prekvapujúco Austrálčan Jared Tallent (1:19:42). Obhajca prvenstva z Atén 2004 Talian Ivano Brugnetti skončil piaty.

Slovenský reprezentant Matej Tóth došiel do cieľa na 26. mieste, čím o šesť priečok vylepšil svoje predchádzajúce vystúpenie na OH v Aténach 2004. Dvadsať­päťročný člen Dukly Banská Bystrica dosiahol výkon 1:23,17 a v cieli bol spokojný s časom, no nie s výsledkom. Za svojím tohtoročným osobným rekordom 1:21,24 zo Svetového pohára v Čeboksaroch zaostal o takmer dve minúty. „Z môjho pohľadu to bola druhá, tretia najvydarenejšia ´dvadsiatka´ kariéry. S časom som spokojný. Ak by mi niekto pred pretekmi povedal, že pôjdem 1:23 v tomto teple a podnebí, asi by som sa mu vysmial. Umiestnenie však nie je dobré, história sa nebude pýtať, v akom čase som prišiel do cieľa. Dnes sa našlo 25 lepších chodcov,“ komentoval Tóth.

Zverenec Juraja Benčíka urobil v poslednom čase veľký výkonnostný skok, na absolútnu špičku to však stále nestačí. „Ja som za posledný rok spravil progres o takmer tri minúty, súperi však o päť. Kým vlani na majstrovstvách sveta som išiel na úrovni 1:26 h a bol som štrnásty, teraz o tri minúty lepší výkon na podobné umiestnenie nestačil. Siahol som až na dno svojich síl. Keby som mal niečo vrátiť a urobiť ešte raz, asi nikde by som nezískal ani o sekundu naviac. Krízu som mal iba na posledných dvoch kilometroch, kde som pustil štyri miesta,“ dodal Tóth.

debata chyba