Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poslankyňa NR SR si v kotle Slovana vyzliekla tričko. Na zápas ju priviezol sám kapitán, domov šla linkou 39

Poslankyňa Romana Tabák sa uplynulé roky „preslávila“ viac spoločenskými prešľapmi ako rozumnými poslaneckými návrhmi.

02.08.2023 14:04
Romana Tabák Foto:
Romana Tabák na zápase Slovana proti Mostaru.
debata (6)

Napríklad keď sa kúpala v tatranskom potoku, kde je to prísne zakázané, či keď sa mlátila s kolegyňou Janou Bittó-Cigánikovou v bratislavskom ba­re.

Včera počas zápasu Slovana s Mostarom opäť spravila niečo, čo sa od členky zákonodarného zboru neočakáva. V sektore, kde sa zgrupujú ultras Slovana Bratislava, si vyzliekla tričko a v podprsenke fandila. Belasým tak dopomohla k remíze 2:2 a postupu do 3. predkola Ligy majstrov.

Tabák je dlhodobou fanúšičkou belasých. Aj počas minulej sezóny zverejňovala na svojej sociálnej sieti Facebook fotografie zo svojich návštev na zápasoch Konferenčnej ligy. Tentoraz zašla ešte ďalej. VIP-ku vymenila za tábor ultras za bránkou.

Pripomeňme len, že na duel proti bosnianskemu majstrovi ju doviezol kapitán Slovana Vladimír Weiss vo svojom luxusnom Mercedese. S videom z jazdy sa pochválila na svojom Instagrame. Domov zo zápasu zasa cestovala autobusovou linkou č. 39.

08. Slovan vs Mostar Zuberu Čítajte viac DAC ho pustil k vode, prekonal Čakvetadzeho. Chlapca z ulice v Slovane niektorí nechceli

Kedysi bola nádejnou hráčkou, v rebríčku WTA to pred desiatimi rokmi dotiahla na 240. miesto. Mala dvadsať rokov a celú kariéru pred sebou. Pre zdravotné problémy ju však predčasne ukončila. Predovšetkým pre boreliózu.

Počas svojej krátkej kariéry ovládla šesť turnajov kategórie ITF vo dvojhre a päť vo štvorhre.

Napríklad v roku 2008 bola najlepšou slovenskou hráčkou do 18 rokov. V 2011 ju vyhlásili za hráčku mesiaca november ITF. Tenisom si zarobila 42-tisíc amerických dolárov. Na súťažnom dvorci sa naposledy predstavila na jeseň 2012.

„V najbližších dňoch padne rozhodnutie o mojej kariére. Podstúpim krvné testy, porozprávam sa s členmi môjho tímu i lekármi, obhliadnem sa po sponzorovi. Terajšia situácia nevyznieva príliš optimisticky. Som si vedomá toho, že o niekoľko týždňov sa vytratím z top 500, ale fanúšikovia mi dávajú silu bojovať,“ uviedla prostredníctvom Facebooku.

Kariéru však napokon ukončila.

Neskôr sa vytratila zo zrakov verejnosti, hoci predtým sa rada prezentovala – napríklad v súťaži Supermodelka. Tvrdí, že účasť v nej neskôr oľutovala. Na sociálnych sieťach sa však neraz prezentovala aj šteklivými fotkami.

Ohlasy médií na súboj Slovan - Zrinjski Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Mostaru sa opäť nepodarilo prekonať prekážku v...

Do parlamentu sa dostala zo 44. miesta na kandidátke OĽANO. Získala 3855 preferenčných hlasov. Okrem nej Matovič do parlamentu vytiahol aj extenistov Karola Kučeru a Jána Krošláka. Druhý z nich už z parlamentného klubu OĽANO vycúval, Tabák podľa posledných informácií z klubu vylúčili.

„Pre deti zo sociálne slabších rodín šport vôbec nie je dostupný. Existuje tu veľký priestor vo využívaní európskych fondov na rozvoj športovísk a vybavenie škôl. Na druhej strane – ani súkromné spoločnosti nie sú nijako motivované, aby investovali do športu,“ naznačila tesne po zvolenú do NR SR pre Pravdu svoje možné aktivity na najbližšie roky.

Jej dlhodobým plánom a akýmsi splneným snom však nie je šport. „Chcem sa podieľať na výstavbe pôrodných domov na Slovensku. Tak, ako to funguje vo Švédsku. Túžim po tom, aby mali ženy pozitívny zážitok z pôrodu a tešili sa naň,“ dodala.

Dnes sa tenisu venuje už iba pre zábavu a relax. Hráva slovenskú extraligu za Sláviu Agrofert a v Taliansku za Neapol.

Postup Slovana v Lige majstrov cez Zrinjski Mostar Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Už v druhej minúte sa po centri Lucasa Lovata...

Jej poslanecké počínanie si všíma predovšetkým bulvár. Tabák má totiž za sebou niekoľko škandálov. V júli 2021 napríklad zverejnila na Facebooku fotografiu, ako sa kúpe v Studenom potoku v chránenom území Tatranského národného parku. Za tento priestupok dostala od Slovenskej inšpekcie životného prostredia pokutu 500 eur.

Vo februári 2022 bola zasa vystavená kritike, že neberie prácu poslankyne vážne. Pred hlasovaním o slovensko-americkej obrannej dohode totiž nechala na Facebooku a Instagrame ľudí rozhodovať o tom, ako má ona sama hlasovať. Nakoniec konala v protiklade s poslaneckým klubom OĽANO a dohodu nepodporila. Označujúc ju za nepotrebnú.

„Preslávila“ ju tiež faktická poznámka, ktorej obsahom bolo iba „blá, blá, blá“…

Po odchode z OĽANO koketovala so stranou Sme rodina a neskôr so SNS. V kuloároch sa pošuškávalo o tom, že by mohla kandidovať národniarov v najbližších voľbách do NR SR, keďže sa po vylúčení z klubu OĽaNO nezhodla ani s hnutím Sme rodina.

03. Slovan vs. Mostar Weiss Čítajte viac Weiss: Ivan mi sľúbil útočníka, agenti nám posielajú stovky správ. Polievka chce ísť k nám, ide iba o peniaze

Líder SNS Andrej Danko síce pri jej mene povedal, že SNS nie je „Noemova archa“, ponuku však Tabák predsa len dal. Za národniarov bude kandidovať vo voľbách do europarlamentu.

Zapojí sa aj do kampane a už teraz SNS podporuje svojimi početnými „pronárodnými, prosociálnymi a prošportovými“ príspevkami na sociálnych sieťach. Matoviča dnes považuje za manipulátora.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Národná rada SR #Romana Tabák