Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinová debatovala s Mirkou Federerovou. Čo ju chytilo za srdce?

Mikaela Shiffrinová považuje Rogera Federera za svoj veľký vzor. Americká lyžiarka, úradujúca víťazka Svetového pohára, to povedala v rozhovore pre švajčiarsky denník Blick.

28.10.2022 07:00
Roger Federer, Mirka Federerová Foto:
Roger Federer s manželkou Mirkou v St. Moritzi v roku 2017. Mužský zjazd Svetového pohára si vtedy pozreli s Lindsey Vonnovou (v modrom).
debata

„Často sa hovorí, že sa nemáme stretávať so svojimi idolmi, lebo by sme mohli byť sklamaní a náš obdiv by sa vytratil. V prípade Rogera je to inak. Ak má niekto možnosť stretnúť sa s ním, nech to určite urobí,“ uviedla Shiffrinová.

Nezabudnuteľným sa pre ňu stalo stretnutie s tenisovou legendou v lete 2018. Išlo o spoločné reklamné vystúpenie. Federer prekonal jej (vraj rozhodne nie malé) očakávania.

„Je úctivý, profesionálny, vyžaruje z neho pozitívna energia. Bolo to tak zakaždým, keď sme sa stretli. Verím, že Rogera v budúcnosti opäť uvidím,“ dúfa rodáčka z Vailu.

Čo (možno) neviete o páre Kilde - Shiffrinová Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Celkoví víťazi Svetového pohára v alpskom...

Shiffrinová je v situácii, ktorú zažíval roky aj Federer. Súperi majú – či mali – proti nim ako veľkým hviezdam extra motiváciu.

„Federer nikdy nehrá žiadnu hereckú úlohu, vždy je sám sebou. A je milý na každého. Je jednou z veľkých inšpirácií v mojom živote,“ vyzdvihla Švajčiara 27-ročná dvojnásobná olympijská víťazka.

Ako priznala, emotívne prežívala Federerovu rozlúčku s kariérou na Laver Cupe. Pozastavila sa najmä pri jednom momente z Londýna.

Slzy a plač. Aj toto bol posledný Federerov zápas Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Roger Federer bol po poslednom zápase v kariére...

"Najdojímavejšie boli slzy Rafaela Nadala. V skutočnosti by sa tomu mal tajne tešiť, pretože jeden z jeho najväčších konkurentov skončil.

Opak bol však pravdou. To vypovedá veľa o tom, ako úctivo sa k sebe správali napriek športovej rivalite," zdôraznila Američanka.

Federer sa vlani v marci nečakane ukázal na pretekoch Svetového pohára lyžiarok v Lenzerheide. Sledoval superobrovský slalom s druhým miestom Shiffrinovej, Petra Vlhová skončila osemnásta.

Zaujímavosti o Rogerovi a Mirke Federerovcoch Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Miroslava Vavrincová sa narodila v roku 1978 v...

Držiteľka štyroch veľkých glóbusov sa stretla aj s Federerovou manželkou, bojnickou rodáčkou Mirkou.

"Bolo skvelé rozprávať sa s Rogerom, ako aj s Mirkou. Počas rokov nebola až v takom centre pozornosti, no vždy stála po jeho boku.

Myslím si, že ho viedla v mnohých oblastiach života. Boli a sú neuveriteľný tím," dodala partnerka lyžiara Aleksandra Aamodta Kildeho.

Roger Federer Čítajte aj Prečo som chytil Nadalovi ruku. Federer sa vrátil k uslzenému momentu
debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Mikaela Shiffrinová