Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Predátor, „nie“ nepovažoval za odpoveď. Futbalový majster sveta stojí pred súdom

Francúzsky obranca Benjamin Mendy z anglického futbalového klubu Manchester City sa v pondelok postavil pred súd v rámci procesu, v ktorom čelí obvineniu z ôsmich znásilnení, pokusu o znásilnenie a sexuálneho napadnutia.

15.08.2022 20:50
Benjamin Mendy Foto: ,
Benjamin Mendy prichádza na súd.
debata (1)

Trestných činov sa údajne dopustil od októbra 2018 do vlaňajšieho augusta, pričom obeťami malo byť sedem mladých žien.

Prokurátor ho na súde označil za predátora, no 28-ročný svetový šampión z MS 2018 v Rusku obvinenia odmieta.

Športoví hriešnici chodili do basy za kadečo Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Bob Hewitt, austrálsky tenista, ktorý neskôr...

Právnik obžaloby Timothy Cray po otvorení súdneho procesu v Chestri na severozápade Anglicka porote povedal, že prípad Benjamina Mendyho predstavuje „ďalšiu kapitolu vo veľmi starom príbehu“.

"Muži, ktorí znásilňujú a sexuálne napádajú ženy, pretože si myslia, že sú mocní a pretože si myslia, že im to prejde,“ podotkol.

Okrem Mendyho stojí pred súdom i Louis Saha Matturie, ktorý pre zmenu popiera osem znásilnení a štyri sexuálne napadnutia, ktorých sa údajne dopustil na ôsmich mladých ženách od júla 2012 do vlaňajšieho augusta.

Benjamin Mendy v drese Manchestru City. Foto: TASR/AP, Rui Vieira
Anglicko Futbal Manchester City Mendy znásilnenie Benjamin Mendy v drese Manchestru City.

Cray povedal, že Saha Matturie bol Mendyho priateľ a sprostredkovateľ, pričom jednou z jeho úloh bolo "hľadať mladé ženy a vytvárať situácie, v ktorých by tieto mladé ženy mohli byť znásilnené a sexuálne napadnuté“.

"Skutky, ktoré obžalovaní spoločne vykonali, ukazujú bezcitnú ľahostajnosť k ženám, za ktorými išli. Húf žien, ktoré si priviedli do svojich domovov, mal slúžiť iba čisto na to, aby ich prenasledovali z dôvodu sexu,“ poznamenal Cray a doplnil, že vypočutých bude dovedna 13 žien.

Najurážanejší futbalisti Premier League Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. David de Gea (Manchester United): 1394...

"Prenasledovanie týchto 13 žien z nich urobilo predátorov, ktorí boli pripravení spáchať vážne sexuálne delikty. Porota si viackrát vypočuje, že ‚nie‘ pre nich nebola odpoveď.“

Mendy pôsobí v Manchestri City od roku 2017 po prestupe z tímu AS Monaco z francúzskej Ligue 1.

Po obvinení políciou ho manchesterský klub suspendoval. Obaja obžalovaní boli prepustení na kauciu a proces by mal trvať približne 15 týždňov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Benjamin Mendy