Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bol európskou jednotkou. Exbasketbalista NBA má blízko k mafii

Niekdajší pivot mužstva zámorskej basketbalovej NBA Minnesota Timberwolves Nikola Pekovič po skončení profesionálnej kariéry radikálne zmenil svoj život.

24.07.2022 15:30
FB Nikola Pekovic Foto:
Nikola Pekovič v čase, keď hrával NBA za Minnesotu.
debata

Ako informuje denníka AS, od momentu, keď v roku 2017 definitívne skončil s basketbalom, sa viackrát ocitol na „šikmej ploche“ vďaka kamarátsku s pochybnými ľuďmi.

Niekoľko mesiacov po odchode do „basketbalového dôchodku“ s majetkom viac ako 73 miliónov dolárov mal niekoľko problémov s políciou v srbskom Belehrade.

Pavel Bure Čítajte viac V USA som len zarábal. Prečo hviezdny Rus zrušil americký pas?

Tá našla drogy a zbrane v aute s americkými poznávacími značkami, ktoré bolo prihlásené na Pekovičovo meno. Súčasný prezident Čiernohorskej basketbalovej federácie síce v aute nebol, ale nachádzali sa v ňom Radojko Tomaševič a Ivan Goločeva, ktorí majú úzke väzby na známych priekupníkov s drogami – bratov Darka a Duška Šaričovcov.

Týmto sa však príbeh neskončil. Polícia predvolala Pekoviča na výsluch, pričom ten nikdy nepoprel, že je priateľom Duška Šariča, navyše povedal, že je krstným otcom jeho syna.

688676311 Čítajte viac Obchodoval s drogami? Astana suspendovala kolumbijskú hviezdu

Ako referuje AS, 36-ročný Pekovič v súčasnosti okrem spomenutej basketbalovej funkcie vlastní hotel a nočný klub, pričom oba objekty sú spájané s Duškom Šaričom, ktorý si odpykáva trest odňatia slobody.

V Srbsku a Čiernej Hore podľa mnohých zdrojov už „o Pekovičovi nikto nehovorí ako o bývalom basketbalistovi, ale ako o mafiánovi“. V roku 2013 bol pritom štatisticky najlepším európskym pivotom v zámorskej profilige a mal lepšie čísla ako ikonickí španielski bratia Pau a Marc Gasolovci.

Nikola Jokič Čítajte viac Zarobiť milióny a z Ameriky preč. Jokič už kolu nepije

Takýto životný štýl nie je v súvislosti s NBA ojedinelý prípad. Caron Butler, niekdajší hráč a v súčasnosti asistent trénera v Miami Heat, sa priznal, že bol v minulosti spájaný s drogovými dílermi.

Do tohto „biznisu“ sa mal dostať už v jedenástich rokoch. Dnes tvrdí, že sa snaží pomôcť iným nájsť lepšiu cestu, než ktorou sa uberal on ako dieťa.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NBA #basketbal #nikola pekovič