Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po rokoch bez hlasu Merčiaka. Užil som si to, tvrdí jeho kolega

Práva na vysielanie stretnutí futbalovej reprezentácie vlastní okrem verejnoprávnej RTVS aj súkromná televízia. To prinieslo na scénu aj iného komentátora.

07.06.2022 15:00
Matúš Lukáč. Foto:
Matúš Lukáč.
debata (3)

Hlas komentátora RTVS Marcela Merčiaka patrí k futbalovým zápasom slovenskej reprezentácie tak, ako analýzy hokejových situácii v podaní Borisa Valábika pri tých hokejových.

No rozdelenie televíznych práv na zápasy Slovenska v Lige národov, ktoré okrem RTVS získala aj spoločnosť AMC Networks Internacional prevádzkujúca stanice Sport1 a Sport2, prinieslo do stretnutí sokolov aj iný hlas.

Ladislav Almási Slovensko Kazachstan Čítajte viac Boli sme sterilní. Kazachov to nebolelo a neprišiel ani risk

Zahanbujúcou prehrou s Kazachstanom 0:1 divákov sprevádzal Matúš Lukáč, ktorý má odkomentovaných vyše 700 duelov z prestížnych súťaží, predovšetkým z anglickej Premier League.

„Ja som si komentovanie užil bez ohľadu na priebeh a výsledok zápasu. Tak ako je pre hráčov reprezentácia výnimočná, tak to platí aj pre komentátora," uviedol pre Pravdu Lukáč.

Na sociálnych sieťach sa objavilo aj viacero negatívnych ohlasov na jeho výkon za mikrofónom. Niektorí sa vyjadrili, že im chýba Merčiak. No Lukáč si z toho ťažkú hlavu nerobí.

Štefan Tarkovič. Čítajte viac NÁZOR: Koniec Tarkovičovho luxusu. Bola chyba iba v ňom?

„Marcel Merčiak je iba jeden tak, ako bol Karol Polák iba jeden. Nikto ďalší nebude rovnaký a tak by to malo byť. Ani môj ani Merčiakov komentár nevyhovie všetkým," skonštatoval Lukáč.

Pri komentovaní zápas sa snaží držať pre neho dôležitej zásady, aby vynikol dej zápasu e nie jeho komentár. „Prijímam konštruktívnu kritiku. Ak by napríklad napíše nejaký tréner, že som neurčil situáciu správne, tak mi to pomôže a môžem sa zlepšovať," vysvetľuje.

Porovnanie: Slováci vs. Kazachovia Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Hodnota kádra:
Slovensko: 127 miliónov eur...

Priznáva, že komentovať zápas reprezentácie je v mnohom náročnejšie, ako povezme stretnutia Premier League. „Dôležitosť zápasu pre fanúšikov je úplne na inej úrovni, ako pri anglickej súťaži. No takéto skúsenosti aj mňa posúvajú ďalej," dodal Lukáč.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #slovenská futbalová reprezentácia #UEFA Liga národov