Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poverenie od Zelenského. Exkanonier Ševčenko získal dôležitú funkciu

Legendárny futbalový útočník sa stal prvým veľvyslancom Nadácie pre obnovu a rozvoj Ukrajiny.

20.05.2022 19:10
Bývalý reprezentačný útočník Ukrajiny Andrej... Foto: ,
Bývalý reprezentačný útočník Ukrajiny Andrej Ševčenko.
debata

Do novej pozície ho vymenoval prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj. Na twitterovom účte oznámil, že Ševčenko si pracovnými a športovými úspechmi získal na medzinárodnej scéne veľkú dôveru. A teraz je čas pokračovať v ďalšej ceste.

Ševčenkovou misiou má byť informovanie sveta o udalostiach na Ukrajine a využívanie vplyvu na získanie medzinárodnej pomoci pre obnovu Ukrajiny. „Som si istý, že uspejete,“ zdôraznil Zelenskyj.

Erling Haaland. Čítajte viac Nór sa buchol po vrecku. Pri rozlúčke s Dortmundom dával hodinky

Pre mnohých fanúšikov je Ševčenko najlepším ukrajinským futbalistom všetkých čias. Za reprezentáciu nastúpil v 111 zápasoch a strelil 48 gólov. Na klubovej úrovni pôsobil v Dyname Kyjev, AC Miláno a FC Chelsea.

„Cestoval som z Londýna do Kyjeva, aby som sa osobne stretol s prezidentom. Dlhé roky som reprezentoval Ukrajinu na medzinárodnej futbalovej scéne. Dnes, keď je moja krajina spustošená vojnou, je mojou prioritou pomôcť Ukrajine,“ napísal na sociálnej sieti Ševčenko.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Ševčenko #vojna na Ukrajine