Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po šoku v hlbočine sa už nepotápa. Lyžiarska hviezda odhalila (nejednu) novinku

Spomienka na 15. február 2022 ju bude hriať veľmi dlho. Corinne Suterová si v ten deň vybojovala olympijské zlato v zjazde. Švajčiarska lyžiarka si ním v Pekingu splnila dlhoročný sen.

11.05.2022 10:29
Corinne Suterová Foto: ,
Corinne Suterová so zlatou medailou z Pekingu.
debata

„Už ako dieťa som si pod ciele napísala: Staň sa olympijskou víťazkou,“ spomínala pre Blick po návrate z dovolenky na Filipínach. Po dlhej zime si ju dopriala s priateľom Angelom.

„Bolo to úžasné. Vypla som telo, mobil a oddýchla som si,“ doplnila. Neskôr však zatúžila po pohybe, tak si zahrali plážový volejbal, objavovali jaskyne či vodopády.

Petra Vlhová Čítajte viac Iná Petra Vlhová. Slovenka je silnejšia, húževnatejšia i usmievavejšia

Po skúsenosti spred dvoch rokov si však rozmyslela potápanie s dýchacím prístrojom. V Thajsku vtedy zažila šok.

„Boli sme asi v 12-metrovej hĺbke, keď sa predo mnou objavil húf ostňovcov. Tieto ryby vás môžu aj uhryznúť. Zažila som paniku, nakoniec to však všetko dobre dopadlo. No tentoraz som nechcela znovu pokúšať osud,“ priznala.

Tento týždeň zverejnila na instagrame fotografiu nového tetovania. Na predlaktí jej pribudli olympijské kruhy. Okrem toho si dala na lopatku vytetovať rímskymi číslicami dátum olympijského triumfu.

„Vždy som si hovorila, že ak sa raz stanem olympijskou víťazkou, chcem toto tetovanie. A keďže poznám človeka, ktorý to robí veľmi profesionálne, stihla som si ho dať spraviť ešte pred odletom,“ vraví majsterka sveta spred roka v zjazde a držiteľka malých krištáľových glóbusov (v roku 2020 v zjazde a super G).

Čo by ešte chcela v lyžovaní dosiahnuť?

„Lyžujem, pretože je to moja vášeň a nie kvôli medailám,“ zdôraznila 27-ročná rodáčka zo Schwyzu v strednom Švajčiarsku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Corinne Suterová