Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Duch mŕtveho robotníka? Maskot MS v Katare schytal kritiku

Maskoti sú neoddeliteľnou súčasťou záverečných turnajov majstrovstiev sveta vo futbale. Na tohtoročnom šampionáte v Katare ním bude La'eeb, čo v arabčine znamená šikovný či talentovaný hráč.

03.04.2022 08:05
debata
La'eeb, maskot MS 2022 v Katare. Foto: AFP / AFP / Profimedia
La'eeb La'eeb, maskot MS 2022 v Katare.

FIFA ho opisuje ako zábavnú, hravú či nebojácnu postavu, ktorá so sebou prinesie dobrú náladu, kdekoľvek sa objaví.

Zúčastnil sa vraj na všetkých MS v histórii a videl nezabudnuteľné góly. Aj tieto slová naznačujú, že ide o nadpozemskú bytosť.

Ako to už býva, hneď po jeho piatkovom odhalení sa sociálne siete zaplnili rôznorodými reakciami na adresu prvého maskota MS bez nôh.

Najčastejšie ho prirovnávajú k postavičke ducha Caspera, podľa niektorých pripomína Towelieho zo seriálu South Park. Našli sa však aj ostrejšie reakcie.

„Je to duch jedného z mnohých robotníkov, ktorí zahynuli pri stavbe štadiónov v Katare,“ znie jedna z veľmi častých reakcií odkazujúcich na medializované správy z minulého roka.

Adel Ahmed MalAllah,  Lothar Matthäus Čítajte aj Španieli majú i Nemcov, Poliaci sa môžu tešiť na Messiho. Pozrite si žreb MS

Podľa nich si prípravné práce na MS v Katare vyžiadali život viac než 6500 ľudí. Ide o robotníkov zväčša z rozvojových krajín, ktorí sa podieľali na výstavbe štadiónov aj potrebnej infraštruktúry v súvislosti s prvým svetovým šampionátom na Arabskom polostrove.

Ten sa uskutoční od 21. novembra do 18. decembra tohto roka. Otvorí ho zápas Senegalu s Holandskom.

Al Rayyan Čítajte aj Akú výnimku spravila FIFA? Kedy sa stretnú giganti? Program MS je známy
debata chyba
Viac na túto tému: #maskot #Katar 2022 #La'eeb