Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Recept na úspech? Víno. Gisinovú zobudil opitý šampión v kombinéze

Po prekonaní koronavírusu stopla jej prípravu na sezónu infekčná mononukleóza. "Cítila som sa ako malé dieťa. Len jesť a spať," zdôverila sa Michelle Gisinová v lete.

18.02.2022 21:36
Michelle Gisinová Foto: ,
Medailová radosť Švajčiarok. Michelle Gisinová so zlatom (vpravo) a strieborná Wendy Holdenerová po alpskej kombinácii.
debata (2)

Švajčiarska lyžiarka na septembrovom štarte sezóny Svetového pohára priznala, že ťažká choroba bola pre ňu dnom, z ktorého sa postupne dostáva.

Keby jej vtedy niekto povedal, že zo zimných olympijských hier v Pekingu si o necelých päť mesiacov privezie dve medaily, sotva by mu uverila.

Petra Vlhová Čítajte rozhovor Oslava bola hodná zlata. Priateľovi som povedala, že môžem skončiť

Univerzálka z Samedanu si vybojovala bronz v superobrovskom slalome a zlato v alpskej kombinácii, v ktorej obhájila titul z Pjongčangu.

Podčiarkla tým švajčiarsku dominanciu v zjazdovom lyžovaní na Hrách v Pekingu. Helvéti majú pred sobotňajšou tímovou súťažou na konte päť najcennejších ko­vov.

Gisinová na jej štarte bude chýbať, v piatok pricestovala domov. Na letisku v Zürichu ju čakali rodinní príslušníci aj niekoľko fanúšikov.

Denníku Blick poskytla rozhovor.

Čína Peking ZOH2022 alpské lyžovanie Shiffrin Čítajte aj Slováci proti Shiffrinovej. Hviezdu čaká posledná šanca

Dostala aj otázku, aký bol jej recept na úspech. „Víno,“ odpovedala s úsmevom. „Večer pred super-G som vypila pohár červeného vína s Loicom Meillardom a Lucom Aernim. Fungovalo to,“ vrátila sa k posedeniu s lyžiarskymi kolegami.

Po pretekoch s medailovou bodkou si našla na dverách hotelovej izby nápis – pite víno, budete rýchli na lyžiach.

Gisinová si pohárikom prečistila hlavu pred štartom, rozhodne to s alkoholom neprehnala. Jej hviezdny krajan Marco Odermatt po triumfe v obrovskom slalome – to je už iná káva.

Švajčiarka sa podelila s netradičným (ne)olympijským zážitkom s oslavujúcim 24-ročným zjazdárom.

Čína SR Peking ZOH2022 Alpslé lyžovanie žampa Čítajte aj Dvojitý zásah. Žampovci išli výborne, atakovali najlepšiu desiatku

"Rozbehol poriadnu párty. Bohužiaľ, moja izba bola hneď vedľa spoločenskej miestnosti s chlapcami. Snažila som sa zaspať, ale nešlo to.

Povedala som si teda, že mu (Odermattovi) pôjdem zagratulovať, pretože som ho predtým nestretla. Aj tak som už bola hore," doplnila a opísala pohľad, ktorý sa jej naskytol:

„Marco bol stále vo svojej pretekárskej kombinéze, na krku mal zlatú medailu z obráku. Odchádzala som okolo jednej. On bol opitý a ja na smrť unavená. Ale bolo to naozaj zábavné.“

program zoh Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto, s kým, kedy? Pozrite si program olympiády

O chvíľu sa pobral aj Odermatt s partiou, takže si Gisinová nemusela hľadať nové miesto na spanie.

Rituál s červeným vínom si 28-ročná lyžiarka zopakovala aj pred kombináciou. Na druhý deň sa tešila zo zlata…

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Michelle Gisinová