Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Známy ruský tréner dopadol na letisku v Petrohrade ako antirúškari z Piešťan

Ruská majsterka sveta v plávaní Vitalina Simonová a jej tréner Alexander Iljin sa zaplietli do drsnej hádky na letisku v Petrohrade. Celý incident vyústil do zadržania Iljina za zjavné odmietnutie nosiť rúško.

24.11.2021 20:26
Alexander Iljin Foto:
Alexander Iljin v rukách policajtov.
debata (76)

Simonová, trojnásobná majsterka sveta v plutvovom plávaní a európska bronzová medailistka, sa začiatkom tohto týždňa vracala so svojím trénerom z ruských majstrovstiev v krátkom bazéne v Petrohrade, keď na mestskom letisku Pulkovo vypukla hádka.

Iljin údajne odmietol požiadavku, aby si nasadil rúško pri registračnom pulte, namiesto toho požiadal o respirátor. V dôsledku toho bola 62-ročnému mužovi odmietnutá registrácia na let a boli privolaní pracovníci bezpečnostnej služby.

Na záberoch, ktoré zdieľala Simonová a ktoré zrejme nakrútila plavecká hviezda, bolo vidieť, ako jej trénera policajti držali na zemi a potom mu nasadili putá.

„Stojím, stojím, idem pokojne,“ počuť Iljina.

Simonová spoza kamery kričí: „Čo to robíš? Na čo sa to hráš, k..va?!“

„Nemusíš mi spútavať ruky, idem pokojne,“ dodáva Iljin.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vitalina Simonova (@vita_simonova)

Po zdieľaní klipu na svojom instagramovom účte Simonová dodala: „Na letisku Pulkovo bol zadržaný poctený tréner Ruska za to, že odmietol nosiť masku. Ako keby bol zadržaný zločinec! Prosím, zdieľajte to!“

Simonová neskôr povedala, že dostala zákaz cestovania a je vyšetrovaná za urážku bezpečnostných pracovníkov.

"Všetko to začalo na recepcii. Požiadali nás, aby sme si nasadili lekársku masku. Môj tréner odmietol a požiadal ich, aby mu dali respirátor, keďže maska ​​nie je prostriedkom na ochranu dýchacích ciest,“ vysvetlila.

„Dali ho do cely, všetko mu zhabali a po siedmich hodinách spísali protokol. Vo všeobecnosti je to nejaký druh nočnej mory. V dôsledku toho bol môj telefón zadržaný.“

Neskôr, keď sa Simonová opäť objavila na Instagrame, potvrdila, že jej aspoň vrátili telefón a poďakovala fanúšikom za správy s podporou.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vitalina Simonova (@vita_simonova)

76 debata chyba
Viac na túto tému: #Vitalina Simonová