Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oblečiete nám burky? Slávny klub KHL rozdúchal emócie, zrušil roztlieskavačky

Ruský hokejový klub Ak Bars Kazaň, trojnásobný šampión KHL, rozpustil družstvo roztlieskavačiek na domácich zápasoch. Dôvodom je predovšetkým snaha o "rodinnejšiu" atmosféru na zápasoch.

03.09.2021 16:35
debata (1)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @barsangels_kazan

Tím z Tatárska začal sezónu na domácom ľade hladkým víťazstvom 4:0 nad Jokeritom Helsinki už bez podpory skupiny s názvom Bars Angels na tribúnach.

Podľa Match TV klub organizoval bez roztlieskavačiek už predsezónne akcie. Ako ďalej informoval zástupca Kontinentálnej ligy, ďalším dôvodom na rozpustenie Bars Angels bol odchod líderky zoskupenia do Moskvy a možnosť uvoľnenia miest v hľadisku.

Rozhodnutie prišlo krátko po výroku ruskej MMA ikony Chabiba Nurmagomedova. Hrdý moslim nazval sporo odeté dievčatá z oktagonu „najzbytočnejšími osobami“ v tomto športe. Jeho výrok vzbudil podozrenia, že Ak Bars sa pri ráznom kroku inšpiroval niekdajšou hviezdou UFC.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @barsangels_kazan

V Tatárskej republike nad kresťanstvom prevažuje islam, žije v nej jedna z najdôležitejších ruských moslimských komunít.

Klub poprel, že by komentáre dagestanského bojovníka súviseli so zrušením roztlieskavačiek.

Rozhodnutie o vhodnejšom prostredí pre rodiny vraj padlo už skôr. Ak Bars priznal sklamanie dievčat z toho, že na dueloch skončili.

„Správa ich rozrušila. Ale stretneme sa s nimi znova a odovzdáme niekoľko hodnotných darov,“ povedal pred niekoľkými dňami jeden z predstaviteľov klu­bu.

Prehovorila aj bývalá líderka Bars Angels Rigina Barievová, ktorá do ruskej metropoly odišla skôr, ako padol verdikt.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @barsangels_kazan

Podľa nej sa objavili správy, že kazanský celok sa obával „hnevu žiarlivých manželiek na manželov, ktorých zaujímajú viac atraktívne tancujúce dievčatá ako puk lietajúci po ľade“.

S týmto názorom nesúhlasí.

„Naopak, ženy nás len podporovali. Keď som v minulej sezóne nemohla tancovať, fanúšičky na mňa kričali: ‚Prečo netancuješ? Choď na pódium. Kvôli tomu prehrávame!‘ Koniec nám oznámili v polovici augusta. Mohli to aspoň povedať skôr,“ hnevá sa – a nie je sama.

Športová moderátorka a bývalá roztlieskavačka Ufy Uljana Trigubčaková sa rozohnila v dlhom príspevku na instagrame.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Rigina Barieva (@riginabarieva)

„Čo sú to za rodinné hodnoty, keď sa môže rozpadnúť rodina kvôli hokeju? Majú si chlapi vypichnúť oči? Svojich mužov so mnou dokonca fotili aj manželky,“ napísala.

V emotívnom texte sa nevyhla ani Afganistanu a návratu Talibanu k moci v krajine.

„Na tomto pozadí je rozhodnutie Ak Bars hanebné. Tatársko, oblečieš onedlho každému burku? Alebo čakáš na príchod Talibanu?“ zakončila kriticky.

Angels na instagrame poďakovali fanúšikom, ktorí ich podporujú v ťažkom období. Zároveň ich prosia, aby podpísali petíciu, ktorá by im mohla uľahčiť návrat.

„Nechceme opustiť svoj domovský klub. Milujeme hokej a Ak Bars. Poďme spolu napraviť súčasnú situáciu!“ vyzývajú.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #roztlieskavačky #Ak Bars Kazaň