Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhovú nahnevala smrť cyklistu. Tvrdo sa obula do slovenských šoférov

Slovenskom vo štvrtok otriasla tragická správa. Pri dopravnej nehode zomrel cyklista Adrián Babič.

28.05.2021 08:32
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (60)

Dvadsaťštyriročný deaflympionik neprežil kolíziu s automobilom počas tréningu, informoval oficiálny web Slovenského deaflympijského výboru.

Babič súťažil aj so zdravými pretekármi.

Informácia o nešťastí zarmútila aj slovenskú hviezdu Petru Vlhovú. A to až tak, že musela svoje pocity zdieľať na sociálnej sieti Instagram. Šoférov vôbec nešetrila.

„Nepoznám ho, ale úprimnú sústrasť všetkým jeho blízkym. Netuším vôbec čo sa stalo, ale niektorí vodiči jazdia ako idioti. Chcela by som vás poprosiť, aby ste brali ohľad aj na cyklistov,“ napísala čerstvá držiteľka veľkého glóbusu za triumf v celkovom hodnotení svetového pohára.

Svetová lyžiarka si jarnú i letnú prípravu na sezónu neraz spestrí cyklistikou. Stalo sa to vraj aj včera. Pridala jednu príhodu. „Dnes na nás niekto trúbil spoza volantu – pekne ho pozdravujem,“ dodala.

Babič bol majstrom i vicemajstrom Slovenska v časovke jednotlivcov v kategórii do 23 rokov, bronzový z majstrovstiev Slovenska v časovke jednotlivcov v kategórii elite, juniorský majster Slovenska v zimnom triatlone, víťaz Slovenského pohára v cestnej cyklistike v sezóne 2019 a účastník majstrovstiev Európy a sveta.

Tento rok sa v marci na ME v tureckej Alanyi postaral o všetky štyri medaily pre Slovensko, tri boli strieborné a jedna zlatá. Predtým v roku 2017 sa stal deaflympijským víťazom.

60 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Adrián Babič