Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

My sme dali dokopy Rogera a Mirku! Plachého Federera postrčili zápasníci

Vo svetovom športe sotva nájdete obľúbenejší pár. Roger Federer a jeho manželka, bojnická rodáčka Mirka, sa zoznámili na olympijských hrách v Sydney 2000.

01.05.2021 11:27
Roger Federer a jeho manželka Mirka Federer Foto:
Tenista Roger Federer a jeho manželka Mirka.
debata

Sobáš mali o deväť rokov neskôr, majú spolu dvojčatá Myly a Charlene (11) a Lea a Lennyho (6). Ako sa začal príbeh ich lásky?

Portál Wohner Anzeiger priniesol pohľad niekdajšieho zápasníka Ludwiga Künga, ktorý na austrálskych Hrách nechýbal. Spolu s kamarátom vraj dvojici zo švajčiarskej výpravy pomohol.

V Sydney to prvýkrát medzi Rogerom a Mirkou zaiskrilo. Tenisti a zápasníci mali v olympijskej dedine spoločné bývanie.

Začínajúca hviezda z kurtov bola vraj veľmi plachá a vtedajší kouč Küng so svojím zverencom Ursom Bürglerom si všimli, že Mirka – v tom čase Vavrincová – padla mladíkovi do oka.

Čo ste o Federerovi možno nevedeli Fotogaléria - 42 fotiek Všetky fotky
Roger Federer, azda najpopulárnejšia tenisová...

„Vedeli sme, že Roger sa zamiloval do Mirky a potom sme mu trochu pomohli,“ usmieval sa pri spomienkach Küng.

Odvahu na to, aby prevzal iniciatívu, dal však Federerovi najmä Bürgler. Zápasníci zablokovali budúci pár pri dverách so slovami: „Teraz sa spoznáte!“

Dnes 20-násobný grandslamový víťaz sa vraj najskôr zdráhal, ale silní muži sa nedali. Roger s Mirkou sa potom prešli vonku a vrátili sa vysmiati. „Odvtedy tvoria pár,“ nepochybuje Küng.

Mirka v jednom z neskorších rozhovorov uviedla, že o Rogerovom záujme ani nevedela: „Spočiatku som si ani nevšimla, že trochu útočí.“

Prvý bozk Federer viackrát opísal. Prišiel po semifinálovej prehre v Sydney s Tommym Haasom, jednej z najťažších v jeho kariére.

"Plakal som a plakal. Ale vtedy som prvýkrát pobozkal Mirku. Bola súčasťou tímu, strávili sme spolu veľa času a dobre sa bavili.

Nevedeli sme, kam to smeruje. Teraz sme tu, manželia so štyrmi deťmi a sme šťastní," povedala dnes 39-ročná hrajúca legenda.

Reakcia o viac ako tri roky staršej Mirky bola úsmevná. „Keď som ju prvýkrát pobozkal, povedala mi: ‚Si taký mladý.‘ Zdôraznil som, že je že mám osemnásť a pol! ‚Ok, ale stále si ešte dieťa!‘ odvetila,“ pobavil sa Federer.

Kariéru jeho veľkej opory stopli opakujúce sa zranenia nôh a v roku 2002 zavesila raketu na klinec.

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Mirka Federerová