Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Novinárov neraz potrápila, na jej kúsok v šestnástich nezabudnú. Gutová jubiluje

Víťazka 32 pretekov Svetového pohára alpských lyžiarok, držiteľka veľkého glóbusu z roku 2016 a najvýraznejšia postava februárových majstrovstiev sveta v Cortine Lara Gutová-Behramiová oslávila v utorok tridsiatku.

29.04.2021 14:33
Lara Gutová-Behramiová Foto: ,
Lara Gutová-Behramiová na trati super G na MS v Cortine d'Ampezzo.
debata

Švajčiarsky denník Blick pri tejto príležitosti oslovil osobnosti, ktoré najbližšej prenasledovateľke Petry Vlhovej v boji o celkový triumf v minulom ročníku SP zagratulovali.

Bývalá rakúska lyžiarka Anna Veithová (za slobodna Fenningerová) rodáčke z kantónu Ticino napísala list:

Milá Lara,

máš 30 rokov a na tvojej ceste som ťa vždy obdivovala. Na jednej strane to bolo pre tvoj neustály a rýchly progres, na druhej pre tvoju neústupnosť, ktorú si neraz preukázala.

A za tvoju vôľu dať tomuto športu všetko a neustále sa podrobovať ďalším a ďalším skúškam. Poznám málo ľudí, ktorí presne vedia, čo chcú, a ktorí zostávajú verní ako ty.

Naše priateľstvo pre mňa znamená byť tu vždy navzájom pre seba a veľa toho zdieľať – či už ide o sny, myšlienky, okamihy šťastia, alebo starosti. Je to puto medzi dvoma dušami, ktoré neoddelí priestor ani čas.

Vždy ma dokážeš vypočuť, za čo som ti veľmi vďačná. K narodeninám a do budúcnosti ti prajem všetko dobre, zostaň zdravá a jedinečná. Na zdravie!

Tvoja Anna

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lara Gut (@laragutoffiicial)

Svoj vinš na stránke pridala aj 23-ročná zjazdárka Aline Daniothová. Pri hviezdnej krajanke si zaspomínala na obdobie spred viac ako 15 rokov:

„Keď som ťa videla lyžovať vo svojej domácej lyžiarskej oblasti v Andermatte, okamžite si sa stala mojím vzorom. V posledných rokoch som vždy využívala tvoje tipy a rady – ako športovec, ale predovšetkým ako človek.“

Luxemburská legenda Marc Girardelli, pôvodom Rakúšan, ktorý však kvôli nezhodám s trénermi z tamojšieho tímu odišiel, taktiež poprial Gutovej-Behramiovej všetko najlepšie. A nepriamo spomenul aj jej temperament.

Lara Gutová-Behramiová Čítajte viac Mikrofóny zachytili ostrý slovník Gutovej-Behramiovej. Ojoj, reagoval komentátor

"Lara je pre mňa vo Švajčiarsku absolútnou superstar. Prežila veľa rokov sprevádzaných vzostupmi a pádmi a stále je mimoriadne úspešná.

Je jedinou športovkyňou, ktorá polarizuje, rovnako ako kedysi Maria Walliserová a Vreni Schneiderová," povedal 57-ročný Girardelli.

Komentátor švajčiarskej verejnoprávnej televízie SRF Marco Felder pozná Gutovú-Behramiovú veľmi dobre.

Bol pri tom, ako 2. februára 2008 v šestnástich rokoch vybojovala svoje prvé pódium vo Svetovom pohári. Debutovala v ňom len 35 dní predtým.

V samom závere zjazdu spadla a do cieľa sa došúchala po chrbte, napriek tomu skončila tretia:

"Všetko to zvládla s bezstarostným smiechom. Razom sa ocitla uprostred svetovej elity. To, čo nasledovalo potom, prinieslo pre ňu veľa pekného, ale nielen to.

Nevzdávala sa a nepoddala ťažkým chvíľam, išla svojou cestou. Nedá sa povedať, že by nám novinárom vždy uľahčovala život, ale oceňujem jej čestné a priame vystupovanie a všetko, čím obohacuje lyžiarsky cirkus," podotkol Felder.

Switzerland Alpine Skiing World Cup Gutová Čítajte viac Sklamaná Gutová cíti krivdu. Aké zmeny požaduje?
debata chyba
Viac na túto tému: #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Anna Veithová #Lara Gutová-Behramiová