Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlatan ako ho nepoznáte. Pri otázke o deťoch zadržiaval slzy

Aj keď väčšinou pôsobí na verejnosti i sociálnych sieťach suverénne a neohrozene, v pondelok ukázal aj svoju citlivejšiu stránku.

22.03.2021 22:45
Švédsko šport futbal MS kval. Ibrahimovič deti Foto: ,
Zlatan Ibrahimovič.
debata (2)

Zlatan Ibrahimovič musel zakrývať slzy po otázke novinárov, ako vnímajú jeho návrat do švédskej reprezentácie jeho dvaja synovia Maximilian a Vincent.

"Nie je to dobrá otázka, ktorú sa pýtate. Mal som tu mladšieho Vincenta, ktorý sa naozaj rozplakal, keď som ho opustil.

Ale teraz je to už v poriadku, je to v poriadku," povedal rekordný kanonier Švédska so slzami v očiach a na niekoľko sekúnd si zakryl tvár, kým pokračoval v rozhovoroch.

Návrat do repre

Tridsaťdeväťročný veterán hral naposledy za Švédsko v roku 2016, no teraz znovu obnovil reprezentačnú kariéru a tréner Janne Andersson ho zaradil do výberu na marcové zápasy kvalifikácie MS proti Gruzínsku a Kosovu a na prípravné stretnutie s Estónskom.

Svoj návrat oznámil minulý týždeň svojím tradičným „zlatanovským“ spôsobom, keď zavesil na Instagram fotku v národnom drese a so slovami: „Návrat Boha“.

Na pondelňajšej tlačovej konferencii však už bol aj po otázkach na rodinu oveľa skromnejší, no ani tak si neodpustil vtip: „Momentálne si asi všetci myslíte: Je nejaký príliš milý a pokorný,“ uviedol s úsmevom.

„Ibra“ nechce miesto v tíme za svoje niekdajšie úspechy, ale za svoje terajšie výkony. A je pravda, že sa mu darí, za Miláno strelil v 15 dueloch Serie A rovnaký počet gólov.

Taktiež uviedol, že mu neprekáža, ak už nebude kapitán a dokonca je ochotný rokovať aj o čísle na drese. „Pekne som sa spýtal, či by som nemohol nosiť jedenástku,“ citovala ho agentúra AFP. Spoluhráč Alexander Isak už mal prisľúbiť, že mu ju prenechá.

Napriek týmto vyjadreniam v sebe nezaprel „starého Zlatana“ a počas tlačovky zdôraznil: „Ak sa pýtate mňa, som najlepší na svete,“ a trénerovi Andersson sľúbil, že „bude rozhodovať zápasy“.

Útočník AC Miláno si najcennejší dres obliekal v rokoch 2001 až 2016, počas ktorých nastrieľal v 112 vystúpeniach rekordných 62 gólov. Reprezentačnú kariéru ukončil po EURO 2016.

2 debata chyba