Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nenosím plienku, vraví v šote Bennett. Írska televízia si ho pomýlila s kolegom

Na minuloročnej Tour de France ukončil nadvládu Petra Sagana a vyhral bodovaciu súťaž.

02.02.2021 14:22
Sam Bennett Foto: ,
Sam Bennett odkladá rúško pred 19. etapou Tour de France 2020.
debata

Samovi Bennettovi, bývalému tímovému kolegovi slovenského cyklistu, sa podarilo vybojovať zelený dres vo farbách Deceunincku – Quick-Step.

Stal sa hrdinom krajiny, na odovzdávaní cien pre najlepšieho športovca roka sa však tamojšia verejnoprávna televízia RTÉ nevyznamenala.

Namiesto snímky Bennetta sa na fotografii pri jeho mene objavil Francúz Remi Cavagna. Snímka je z pódia na minuloročnej Vuelte.

Autori grafiky, ktorú pripravovali v predstihu, chybu neodhalili. Televízia sa následne cyklistovi ospravedlnila, upozornil portál Cyclingweekly.com.

Nebolo to prvýkrát, keď prišlo k omylu v súvislosti s jednou z hviezd belgického zoskupenia. Stránka sa vrátila k situáciám z vlaňajšej najprestížnejšej zastávky Grand Tour, kde si ho novinári dvakrát pomýlili s menovcom Georgom Bennettom z konkurenčnej stajne Jumbo-Visma.

Špecializovaný portál uverejnil aj reklamné video, v ktorom si tridsaťročný rýchlik nedávno zahral. Hlavným motívom sú žarty okoloidúceho z cyklistického oblečenia či príslušenstva rodáka z mestečka Carrick-on-Suir. Pretekár napríklad čelí podozreniu, že nosí plienku…

Kto je lepším hercom? Bennett alebo Sagan? Posúďte sami:

Top 10 šprintérov cyklistickej sezóny 2020 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Giacomo Nizzolo (NTT Pro Cycling): 467...
debata chyba
Viac na túto tému: #Sam Bennett