Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pľuščenko prijal MMA výzvu z tábora Tutberidzeovej. Tarasovová krúti hlavou

Ruská krasokorčuliarska legenda Jevgenij Pľuščenko kývla na návrh choreografa konkurenčného tímu Eteri Tutberidzeovej Alexeja Železniakova na súboj v ringu.

16.01.2021 08:04
Jevgenij Pľuščenko Foto: ,
Jevgenij Pľuščenko na olympiáde v Soči 2014.
debata (5)

Vášne medzi dvojicou vzplanuli po tom, ako vlani na jar dve hviezdy z Tutberidzovej tábora Alexandra Trusovová a Alena Kostorná prešli do Pľuščenkovej akadémie. Odštartovalo to štipľavé odkazy medzi trénerom Pľuščenkom a Železniakovom. Vyústili až do výzvy choreografa na pästnú výmenu.

„Čo ak vyzvem pána Pľuščenka na súboj? Pôjde o zápas MMA v ringu,“ napísal Železniakov a dodal, že dvojnásobný olympijský šampión jeho ponuku odmietne.

„No tak, Žeňa, neboj sa. Aj tak si myslím, že si nájdeš nejaký zbabelý dôvod na to, aby si sa tejto bitke vyhol. Jediné, čo si želám, je zavrieť ti ústa,“ uviedol choreograf.

Pľuščenko však rýchlo reagoval a výzvu prijal. Dodal však, že Železniakov bol pri písaní uvedených slov opitý.

"Myslím si, že predtým, ako stratil rozum, skonzumoval priveľa alkoholu. Ak chce oficiálny zápas, rád to prijmem. Ak chce súboj MMA, poďme to zariadiť.

Či už s boxerskými rukavicami, alebo bez nich, som pripravený," cituje RT.com hviezdneho Pľuščenka. Ten oznámil definitívny koniec kariéry v marci 2017 a vydal sa na trénerskú dráhu.

„Nájdeme ring, to nie je problém. Aj keď neviem, ako ten chlap vyzerá, súboj vezmem,“ dodal.

Či pôjde o duel v boxe, alebo s pravidlami zmiešaných bojových umení, nie je jasné. Ruská boxerská federácia uviedla, že by ho bola ochotná zorganizovať s profesionálnymi rozhodcami, rukavicami a chráničmi.

„Takéto konflikty by sa mali riešiť v ringu, v športe je možné vyriešiť všetky. Je to dobrý príklad pre mladšiu generáciu. Box je džentlmenský šport,“ znie z federácie.

Iná legenda ruského i sovietskeho krasokorčuľovania Tatiana Tarasovová však týmto nápadom až taká nadšená nie je. Pľuščenkovi poradila, aby sa radšej sústredil na tréning mladých hviezd.

„Pľuščenko zrejme urazil Železniakova, takže sa rozhodol bojovať. Ale jeho prijatie súboja nie je nič iné ako PR. Chcela by som radšej hovoriť o jeho korčuliaroch a trénerských úspechoch, nie o bitkách,“ uviedla 73-ročná Tarasovová.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Jevgenij Pľuščenko