Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pred rokom pokľakla. Rozprávke Vonnovej so Subbanom je koniec

Jej neobvyklé gesto v decembri 2019 obletelo nielen športový svet.

07.01.2021 08:06
debata (19)

„Hovoríme o rovnoprávnosti, no skutky sú dôležitejšie než slová. Muži by mali taktiež dostávať snubné prstene a P. K. si to zaslúži. Neviem sa dočkať, kedy sa vezmeme, zlato,“ neskrývala nadšenie Lindsey Vonnová po tom, ako v deň druhého výročia vzťahu požiadala o ruku hokejistu P. K. Subbana. Povedal áno. O rok neskôr je všetko inak.

Tridsaťšesťročná najúspešnejšia lyžiarka v histórii Svetového pohára a kanadský obranca New Jersey (31) sa rozišli.

Vonnová na Instagrame uviedla, že ich vzťah bol fantastický, no ich cesty budú pokračovať oddelene.

"PK a ja sme za posledné tri roky prežili neuveriteľné spoločné chvíle. Je to milý, dobrý človek a niekto, koho si veľmi vážim.

Po mnohých úvahách sme sa však rozhodli pohnúť v osobných životoch ďalej oddelene. Vždy zostaneme priateľmi a nesmierne sa ľúbime. Prosíme vás, aby ste počas tohto obdobia rešpektovali naše súkromie," napísala Američanka.

Dvojica patrila v zámorí medzi najpopulárnejšie celebritné páry. Bola pod drobnohľadom médií, často spolu navštevovala spoločenské udalosti, mala vlastný vlog, obaja radi zverejňovali na sociálnych sieťach spoločné zážitky.

Vonnová už bola vydatá. Keď mala 22 rokov, vzala si kolegu zo svahov Thomasa Vonna. K následnému rozvodu prispela aj lyžiarkina nevera a exmanžel dokonca dostal aj tučné odškodné.

Vonnovej kritici pred necelými dvoma rokmi vyčítali, že jej vzťah so Subbanom je o peniazoch. Ona to však rázne poprela. „Nepotrebujem jeho peniaze a on nepotrebuje tie moje. Sme úspešní športovci i podnikatelia. Je to len o láske,“ odkázala.

Lindsey Vonnová a P. K. Subban. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Lyžiarka Lindsey Vonn a jej partner P. K. Subban. Lindsey Vonnová a P. K. Subban.

Vonnová sa rozlúčila s profesionálnou kariérou bronzom na MS v Aare vo februári 2019.

Naživo si vtedy jej počínanie pozrel aj najúspešnejší lyžiar všetkých čias Ingemar Stenmark. Vonnová je s 82 víťazstvami ženskou rekordérkou Svetového pohára, ale na 86-krát úspešného Švéda už nedostihla.

Rodáčku zo St. Paul v Minnesote prenasledovali zranenia. Za takmer 20 rokov profesionálnej kariéry si to najviac odniesli kolená. Práve tie sú dôvodom, prečo sa etapa najlepšej lyžiarky histórie skončila skôr, akoby si sama želala.

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Lindsey Vonnová #P.K. Subban