Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Biele ponožky v lodičkách. Prečo Šarapovová opustila tenis?

Patrila medzi najlepšie hráčky tenisovej histórie. Prvý grandslam získala ako 17-ročná, svetovou jednotkou bola celkovo 21 týždňov.

08.12.2020 10:17
debata (57)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Maria Sharapova (@mariasharapova)

Keď Maria Šarapovová vo februári tohto roka oznámila koniec profesionálnej kariéry, viacerým tým spôsobila šok.

Prečo končí, veď má len 33 rokov, čudovali sa mnohí. Fanúšikovia ju porovnávali so Serenou Williamsovou, ktorá hrá na vysokom leveli aj keď jej už tiahne na štyridsiatku.

„Nebolo to jednoduché rozhodnutie. Avšak v takýchto prípadoch musíte počúvať telo a myseľ. Môžete mať pri sebe rodinu a okruh blízkych priateľov, ale v konečnom dôsledku musíte poslúchať len samých seba,“ vysvetľuje bývalá tenistka, ktorá počas kariéry dosiahla bilanciu 645 výhier, 171 prehier.

Tak plynul čas s Mariou Šarapovovou Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Písal sa rok 2014, keď Maria Šarapovová zdolala...

Úspešná biznismenka

Šarapovová priznala, že v posledných dňoch aktívnej kariéry strácala motiváciu. Dodala, že ju prestalo baviť súťaženie.

„Ak sa dostavíte na tréning, musíte byť stopercentne pripravený – fyzicky i mentálne. Lenže v mojom prípade prišlo na kurt len telo, hlava zostala v šatni. Následne sa pridali zdravotné problémy a bol koniec,“ pokračuje sympatická kráska.

Zásluhou športu získala obchodné kontakty, vďaka ktorým sa stala úspešnou biznismenkou a tvárou mnohých reklamných produktov.

„Šport mi otvorili dvere k ďalším aspektom života. Som šťastná, že robím to, čo ma baví. Života po kariére som sa ani na chvíľu nebála. Práve naopak, užívam si ho,“ dodáva Šarapovová.

57 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #tenis #Maria Šarapovová