Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Maguire je vinný. Som bohatý, zaplatím vám, mal povedať po bitke na polícii

Anglickému futbalistovi Harrymu Maguireovi vymeral grécky súd 21-mesačný podmienečný trest. Uznal ho vinným z napadnutia a pokusu o úplatok policajta v súvislosti s bitkou na ostrove Mykonos.

25.08.2020 19:55 , aktualizované: 20:06
Harry Maguire Foto: ,
Harry Maguire opúšťa súd na gréckom ostrove Syros v sobotu 22. augusta.
debata

Reprezentant Albiónu sa na utorňajšom súde na susednom ostrove Syros nezúčastnil. Po sobotňajšej výpovedi ho prepustili na slobodu a mohol opustiť Grécko. Proti verdiktu sa plánuje odvolať.

„Zostávam silný a presvedčený o svojej nevine v tejto kauze,“ vyhlásil Maguire podľa BBC. V utorok sa objavil v nominácii Anglicka na septembrové duely Ligy národov, po verdikte gréckeho súdu ho vyradili.

Vinní sú podľa súdu aj ďalší dvaja aktéri incidentu – Maguireho brat Joe a Christopher Sharman dostali zhodne podmienečné 13-mesačné tresty.

Manchester United sa v reakcii sťažuje, že obhajcovia futbalistu mali minimálny čas na prípravu. Tamojšia prokuratúra totiž obvinenia a dôkazy predložila údajne iba krátko pred začiatkom pojednávania.

Podľa futbalistovho obhajcu mali Maguire spolu s bratom a kamarátom na ostrove Mykonos konflikt s dvojicou Albáncov, ktorí hráčovej sestre Daisy pichli injekciou do ramena látku a zamdlela. Po tomto incidente sa vraj rozpútala bitka.

Roztržka nastala aj medzi zadržanou trojicou a tamojšími policajtmi. Jeden z nich mal napríklad Maguirovi kopnúť do nohy a povedať mu, že jeho kariéra sa skončila.

Štátny zástupca má však na vec odlišný pohľad. Malo ísť o pokus o podplácanie.

„Viete, kto som? Kapitán Manchestru United, som veľmi bohatý, môžem vám dať peniaze. Zaplatiť vám. Prosím, pustite nás,“ mal hovoriť po zatknutí Maguire.

„Na základe toho, spolu s množstvom dôkazov vyvracajúcich obvinenie, sa právny tím Harryho Maguirea proti rozsudku odvolá,“ citovala agentúra AP zo stanoviska United.

Vlani sa stal Angličan najdrahším obrancom na svete, keď z Leicestru City prestúpil do Manchestru United za 80 miliónov libier.

Najbohatší futbalisti planéty Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Paul Pogba - 85 miliónov dolárov.
debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Harry Maguire