Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamilton spravil vegána už aj zo svojho buldoga. Odborníčka krúti hlavou

"Som vegánsky buldog, ktorý miluje cestovanie, rád sa hrá s loptou a upútava pozornosť všetkých dievčat, najmä keď ho škrabkajú."

15.07.2020 13:21
debata
Lewis Hamilton so svojimi buldogmi v padoku... Foto: SITA/AP, Zsolt Czegledi
Lewis Hamilton Lewis Hamilton so svojimi buldogmi v padoku Veľkej ceny Maďarska 2017.

Aj tieto slová má na (vlastnom) profile na Instagrame pes Lewisa Hamiltona Roscoe. Štvornohého miláčika šesťnásobného majstra sveta formuly 1 sleduje na sociálnej sieti neuveriteľných 180-tisíc ľudí.

Hneď prvé spojenie z miniživotopisu vyvolalo polemiky. Informáciu, že Roscoe pred časom prešiel na čisto rastlinnú stravu s vylúčením všetkých produktov zvierat v nej, oznámil Hamilton na svojej instagramovej prezentácii:

„Roscoe je odteraz úplným vegánom. Od chvíle, keď sa ním stal, je jeho srsť oveľa mäkšia, jeho opuchnuté labky sa uzdravili, už nekríva kvôli bolesti kĺbov, zlepšilo sa aj jeho dýchanie. Som spokojný s týmto výsledkom, rovnako ako on.“

Ako je známe, aj Brit je propagátorom tohto životného štýlu.

Aj keď je na trati predátor, svoj jedálniček v polovici roka 2017 prispôsobil prísnej vegánskej diéte. Mäso (okrem rýb) nekonzumuje už päť rokov, pred tromi sa vzdal všetkých živočíšnych produktov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Roscoe was born to be alive. A speedster just like his Dad @lewishamilton

Príspevok, ktorý zdieľa Roscoe & Coco Hamilton (@roscoelovescoco),

Viedli ho k tomu obavy zo zdravotných komplikácií, ktoré mu môžu privodiť nežiadúce zložky v klasických potravinách. Presvedčil ho aj dokumentárny film o zaobchádzaní so zvieratami na bitúnkoch.

Pretekára Mercedesu na veľkých cenách donedávna sprevádzal ešte jeden buldog. Šesťročná sučka Coco však v júni podľahla infarktu. Hamilton priznal, že zápasila s viacerými zdravotnými problémami.

Aj obavy o život druhého psa ho viedli k zmene jeho kŕmenia, čo sa však u každého nestretlo s pochopením.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Roscoe & Coco Hamilton (@roscoelovescoco),

Anglický magazín OK! v tejto téme oslovil odborníka. Ten rozhodne neodporúča, aby chovatelia psov nasledovali Hamiltonov príklad.

"Nemyslím si, že je pre psov dobré byt vegánmi. Hlavným dôvodom je skutočnosť, že ide o mäsožravcov, biologicky aj fyziologicky sú predurčené na mäsitú potravu.

Ich premena na vegánstvo tak v skutočnosti nevedie k dobrému," povedala Anna Webbová, ktorá mala vo Veľkej Británii viacero programov týkajúcich sa tejto problematiky.

Považuje za neetické, ak niekto psovi vezme mäso a namiesto toho ho kŕmi jedlom, ktoré nemôže stráviť. Hamilton podľa jej slov v skutočnosti prispieva k zhoršujúcemu sa zdravotnému stavu Roscoa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #buldog