Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Srbská hviezda šokuje. Hrala v 18 kluboch, vo väčšine čelila nemravným návrhom

Magazín Alo priniesol otvorený rozhovor s bývalou basketbalistkou Milicou Dabovičovou, kapitánkou srbského tímu, ktorý získal titul na ME 2015 a rok neskôr si vybojoval olympijský bronz v Riu. Po úspechu v Brazílii ukončila kariéru.

07.07.2020 15:22
debata
Srbská kapitánka Milica Dabovičová bojuje o... Foto: SITA/AP, Charlie Neibergall
Milica Dabovičová Srbská kapitánka Milica Dabovičová bojuje o loptu s Francúzkou Endy Miyemovou v zápase o bronz na olympijskom turnaji v Riu 2016.

Od roku 1998 do rozlúčky s profesionálnym basketbalom hrala až v 18 kluboch. Vysoké číslo má jednoduché, no zároveň smutné vysvetlenie.

Niekdajšia rozohrávačka podľa vlastných slov takmer v každom pôsobisku čelila sexuálnemu obťažovaniu. Na väčšine miest preto strávila iba rok alebo niekoľko mesiacov.

"Neustále som dostávala nemravné návrhy. Napríklad prezident jedného z klubov mi ponúkal vysokú sumu za sex na jednu noc, samozrejme som to odmietla.

Teraz už nezáleží na tom, koľko peňazí to bolo, všetko však plánujem zverejniť v knihe, ktorú píšem. Tri mesiace po tomto odmietnutí ma vyhodili a nedostala som ani jednu výplatu," spomenula jeden z momentov dnes 38-ročná Dabovičová.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Tomorrow #Basket #Basketball #SerbianGirl #Srbija #Serbia #MilicaDabovic #Birthday #24years

Príspevok, ktorý zdieľa Milica Dabovic 31 (@milicadabovic31.srbija),

Podobné situácie sa jej prihodili aj v ďalších pôsobiskách. Dokonca sa stalo aj to, že po prestupe do nového celku zaň neodohrala ani minútu.

„Podpísala som zmluvu a volal mi niekto z vedenia klubu. Požiadal ma, aby som sa s ním vyspala. Rázne som odmietla a tím som okamžite opustila,“ opisuje ďalšiu negatívnu skúsenosť.

Spomenula turecký klub Besiktas a grécky Palaio Faliro, v ktorom chcel Dabovičovú dostať do postele prezident klubu.

Okrem týchto klubov mala angažmány napríklad v Jekaterinburgu, Crvenej zvezde i Partizane Belehrad, Vilniuse či Jerevane, jej poslednou zastávkou bol Lyon.

"Som rada, že som nikdy neroztiahla nohy. A to ani vtedy, keď som zarábala 20-tisíc eur mesačne či bola bez peňazí. Vždy máte na výber.

Predovšetkým preto, že mám dieťa a nechcem, aby na mňa niekto ukazoval prstom. Neexistuje lepší pocit, ako chodiť so vztýčenou hlavou. Mám čisté svedomie a môžem pokojne spávať.

Nikdy som sa necítila ako nejaká vec, pretože som nikým nedala kúpiť," dodala na margo návrhov vysoko postavených funkcionárov klubov.

Nikoho však nechce posudzovať pre to, že sa rozhodli ísť jednoduchšou cestou ako ona. „Každý má právo na vlastné rozhodnutie,“ uzavrela.

debata chyba
Viac na túto tému: #sexuálne obťažovanie #Milica Dabovičová #srbské basketbalistky