Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Mníchove ho čaká svetlá budúcnosť. Doma zasa sexi opora PSG

Keď mal päť rokov, otec Alphonsa Daviesa Debeah pobalil rodine všetky veci a utiekol po druhý raz v živote. Najskôr z rodnej Libérie, kde zúrila druhá občianska vojna, a potom z utečeneckého tábora v Ghane do Kanady.

22.06.2020 20:00
Alphonso Davies Jordyn Huitemová Foto:
Hviezda Bayernu Mníchov Alphonso Davies a jeho priateľka Jordyn Huitemová z PSG.
debata

„Jediná možnosť, ako prežiť, bolo mať pri sebe zbrane. Nechcel som taký život. Radšej ťažkosti v ďalekej krajine ako byť doma so smrťou na každom rohu,“ odkrýva Debeah Davies.

Nakoniec sa usadil so svojou päťčlennou rodinou v Edmontone. Najstaršieho Alphonsa však nelákali hokejoví Oilers, ale skôr zelené trávniky. Podľa bývalej učiteľky to bol multitalent na športy a prameň dobrej nálady.

Už v mladosti sníval o veľkej futbalovej kariére. A hoci sa mu spolužiaci smiali, Davieszavrel pochybovačom ústa. V devätnástich rokoch je jedným z najlepších krajných obrancov na svete.

„Som rád, že môžem každý deň trénovať s najlepšími hráčmi sveta. Vždy som o tom sníval a teraz je to realita,“ tešil sa Davies na stránke Bundesligy.

Už viac ako tri roky prežíva vydarené obdobie aj v súkromí. Hoci si ho pozorne stráži, pozornosti neušla jeho sympatická priateľka Jordyn Huitemová.

Devätnásťročná opora kanadskej reprezentácie patrí k kľúčovým hráčkam parížskeho Saint-Germain. V tejto sezóne nastúpila v oboch dresoch do 26 stretnutí s bilanciou 12 gólov a 3 asistencie.

Pozdáva sa vám mladý futbalový pár?

Futbalistka Jordyn Huitemová Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Futbalový pár Alphonso Davies z Bayernu Mníchov...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #PSG #Alphonso Davies #Jordyn Huitemová