Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruská kráska si vzala Brazílčana: Vyhrážajú sa mi za to smrťou!

Manželstvá naprieč rasami nie sú ničím neobvyklým. Veď napokon žijeme v 21. storočí. Napriek tomu sa nájdu obmedzení jedinci, ktorým takéto zväzky prekážajú.

04.06.2020 18:52
debata (35)
Luiz Adriano (vpravo) v drese Spartaka Moskva. Foto: SITA/AP, Pavel Golovkin
Russia Soccer Europa League Adrioano Luiz Adriano (vpravo) v drese Spartaka Moskva.

Neveríte? Spýtajte sa Luiza Adriana a Jekateriny Dorožkovej.

Brazílsky reprezentant a ruská kráľovná krásy sa dali dokopy v Moskve, kde Adriano obliekal dres Spartaka.

Ich vzťahu neublížil ani futbalistov prestup do materského Palmeirasu, kam zamieril vlani v lete. Šťastný pár mal v decembri svadbu a potom sa to začalo.

"Deň čo deň som dostávala výhražné správy plné rasistických urážok. Ľudia mi písali, že mi želajú smrť a nech moji rodičia dostanú rakovinu.

Hrozili, že ma nájdu a fyzicky mi ublížia. A to len preto, že som si vzala černocha," napísala Dorožková v príspevku na instagrame, ktorým podporila protesty proti rasizmu a policajnej brutalite v USA.

Jekaterina Dorožková a Luiz Adriano Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Jekaterina Dorožková a Luiz Adriano.

Legenda Šachťaru

Ruská modelka priznala, že správy ju spočiatku vydesili a situáciu riešila aj s políciou. Postupne sa naučila rasistov ignorovať.

„Mám šťastie, že mám nervy zo železa. Zároveň som vďačná rodičom, ktorí mi poskytli vzdelanie a vďaka nim nemám jednofarebný pohľad na svet. Rasa ani pohlavie nerozhodujú. Všetci sme rovnakí,“ vyznala sa na sociálnej sieti.

Ani jej manžel si rasistov nevšíma. Na Ukrajine, kde hrával za Šachťar Doneck (doteraz je najlepším strelcom v klubovej histórii), i v Rusku bol častým terčom xenofóbnych útokov od futbalových chuligánov.

„Pokiaľ rasizmus nezmizne, svet nikdy nebude šťastným miestom pre život. Odlišovať ľudí na základe farby pokožky je primitívne a hlúpe,“ doplnil manželku Luiz Adriano.

35 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Spartak Moskva #rasizmus #Luiz Adriano #Jekaterina Dorožková