Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Železný či šialený Mike? Tyson chcel podplatiť ošetrovateľa na súboj s gorilou

Niekdajší boxerský šampión v ťažkej váhe Mike Tyson mal k zvieracej ríši blízko.

18.04.2020 15:53
Mike Tyson Foto: ,
Mike Tyson.
debata

Pred niekoľkými dňami sme priniesli príhodu o tom, ako si z tigrov urobil domácich maznáčikov (čo neskôr oľutoval) a svojho trénera neváhal hodiť do klietky k jednej zo šeliem.

Od detstva je tiež milovníkom a vášnivým chovateľom holubov. Príbeh, ktorý zverejnil denník The Sun, však súvisí s podstatne odlišným – oveľa väčším – zvieraťom.

Najlepší boxeri ťažkej váhy podľa knokautov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
98. Vladimir Kličko (Ukrajina, box).

Koncom 80. rokov prehováral zamestnanca newyorskej ZOO, aby ju po záverečnej nechal otvorenú pre neho a vtedajšiu manželku Robin. Dôvod?

Keď sa predtým prechádzali pri pavilóne opíc, všimli si veľkú gorilu so strieborným chrbtom, ktorá ich zaujala nielen sfarbením, ale aj neustálym terorizovaním ostatných, najmä menších a slabších jedincov.

Tyson teda ponúkol ošetrovateľovi 10-tisíc dolárov, aby klietku otvoril a pustil ho dovnútra. S gorilou totiž chcel zápasiť, aby vybojoval spravodlivosť a zlepšil hierarchiu medzi opicami. Ošetrovateľ sa, našťastie, nedal podplatiť a boxerova túžba sa nenaplnila.

Takýto plán by sa ľahko mohol skončiť tragédiou, keďže gorila je neporovnateľne silnejšia ako človek… Alebo by Železný Mike dokázal opak?

debata chyba
Viac na túto tému: #Mike Tyson