Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Leclerc ovládol virtuálnu Austráliu, triatlonistku odpojil zo siete manžel

Monacký pretekár F1 Charles Leclerc potvrdil svoje jazdecké schopnosti aj mimo súťažnej trate.

06.04.2020 09:59
Charles Leclerc Foto: ,
Charles Leclerc.
debata

Dvadsaťdvaročný pilot stajne Ferrari vyhral druhé preteky virtuálnej série F1 na simulovanom okruhu v austrálskom Melbourne, kde mal v marci odštartovať nový ročník majstrovstiev sveta. Informáciu priniesla stránka ESPN.

Pre pandémiu nového koronavírusu sa napokon časť pretekárov presunula do virtuálneho sveta. Smolu mal Lando Norris, ktorý patril v Austrálii k favoritom na prvenstvo. Krátko pred štartom pretekov mu však zlyhalo internetové pripojenie a prihlásil sa až neskôr v pozícii komentátora.

Netradičné preteky Okolo Flámska pre Van Avermaeta

Virtuálnu, resp. uzamknutú verziu pretekov mali aj cyklisti. Netradičnú klasiku Okolo Flámska vyhral Belgičan Greg van Avermaet. S odstupom 20 sekúnd skončil druhý jeho krajan Oliver Naesen, ktorý v záverečnom šprinte zdolal Íra Nicholasa Rochea.

Na špeciálne pripravených pretekoch na diaľku cyklisti krútili do pedálov na domácich trenažéroch a ich aktivitu zaznamenávala digitálna platforma BKool. Namiesto pôvodnej porcie 267,2 km absolvovali záverečných 32 km pred cieľom vrátane ikonických stúpaní Kruisberg, Oude Kwaremont a Paterberg.

Medzi účastníkmi nebol Slovák Peter Sagan, keďže jeho nemecký tím Bora-Hansgrohe sa nezúčastnil na tejto virtuálnej náhrade „De Ronde“.

Nešťastné odstúpenie hviezdy

Austrálska triatlonová hviezda Mirinda Carfraeová má za sebou novú mimoriadne cennú skúsenosť, že aj vo virtuálnom svete ju v pretekoch môžu prekvapiť či zaskočiť neočakávané udalosti.

Trojnásobná víťazka populárneho a mimoriadne náročného Ironmana na Havaji totiž musela odstúpiť z virtuálnych pretekoch v triatlone z mimoriadne prozaického dôvodu – jej manžel doma zakopol o elektrickú zásuvku a odpojil zo siete 39-ročnú profesionálnu športovkyňu. Následkom toho bolo jej vynútenie odstúpenie z pretekov. Informáciu prinieslo periodikum Brisbane Times.

Carfraeová bola na tom počas cyklistického úseku dobre, keď viedla pre Američankou Jocelyn McCauleyovou, Kanaďankou Angelou Naethovou a Juhoafričankou Jeanni Seymourovou. Prišiel však neočakávaný zásah a preteky sa pre ňu predčasne skončili.

„Chcel ma počas pretekov motivovať tým, že predo mňa vyloží získané trofeje. Keď však prechádzal okolo mňa, omylom kopol do zásuvky a bolo po pretekoch. Je to idiot,“ napísala triatlonistka na sociálnych sieťach a pridala aj fotografiu s úsmevom, že všetko zobrala športovo a na manžela sa nehnevá a iba si z neho uťahuje.

„Pár dní mi asi potrvá, kým mu odpustím,“ poznamenala. Svet športu sa aktuálne presunul do virtuálnej roviny. Pandémia koronavírusu totiž v krátkom čase mala za následok pozastavenie drvivej väčšiny športových podujatí na celom svete. Okrem triatlonu si športovci teraz porovnávajú sily v cyklistike na trenažéroch a prebiehajú aj virtuálne preteky formuly 1.

Aj manžela skúsenej Austrálčanky Timothyho O'Donnella čakajú triatlonové preteky počas najbližšieho víkendu. „Ja isto nespravím niečo podobné,“ dodala podľa webu scmp.com Carfraeová, ktorá spolu s manželom žije v USA.

debata chyba
Viac na túto tému: #Charles Leclerc #koronavírus #virtuálne preteky #Mirinda Carfraeová