Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slečna, je vám zima? Novinársky sexizmus šokoval ženy

Sven Spoormakers je bývalý cyklista, dnes novinár, ktorý vymenil bicykel za mikrofón. Na tom by však nebolo nič, napokon, mnoho športovcov sa po kariére vydá na spravodajskú dráhu.

06.02.2020 17:28
reportérka Foto:
Rozhovor reportérky s cyklistom po pretekoch v Argentíne.
debata (23)

Spoormakers by zrejme nikdy slávou neprekročil hranice Belgicka, keby si počas argentínskych pretekov Vuelta a San Juan odpustil nemiestny status. Na Twitteri po jednej z etáp znevážil reportérku ESPN – Belen Mendigurenovú.

Čo sa vlastne stalo?

Mendigurenová po etape spovedala jedného z pretekárov Quick-Stepu. Mala oblečené tričko bez rukávov, na ktorom sa nedali nevšimnúť jej bradavky. „Je v Argentíne zima?“ opýtal sa na Twiteri Spoormakers.

A spustil lavínu…

Obzvlášť, keď si tento status všimla austrálska novinárka Sophie Smithová. „Prosím ťa, povedz mi, že táto veta je stratená v preklade a nešlo o verejnú objektivizáciu,“ reagovala na sociálnej sieti.

„Prosím, len tu nevyťahujte feministickú kartu. Dobre vedela, čo má, resp. nemá oblečené. A prečo tak urobila,“ nenechal sa odbiť Belgičan. „Ak by mi počas rozhovoru s akoukoľvek športovkyňou bolo vidieť prirodzenie, zrejme by si zo mňa tiež niekto urobil srandu. Prípadne povedal, že je to neúctivé,“ dodal bývalý profesionálny cyklista.

Na záver sa Mendigurenová svojej austrálskej kolegyni poďakovala. Podotkla, že podobné komenty sú výsledkom komlexov.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #Sven Spoormakers