Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossovci prepadli boxu, dajú si do brady. Marián: Hokej ma už neláka

Marcel Hossa (38) ukončil hokejovú kariéru v apríli 2018, starší brat Marián (41) stále figuruje na súpiske Aizony, no na ľad sa už pre kožné ochorenie nevráti. Hoci korčule zavesili na klinec, so športom sa nedokázali rozlúčiť.

05.02.2020 20:23
Marián Hossa Foto: ,
Marcel (vľavo) a Marián Hossa ešte ako spoluhráči v hokejovej reprezentácii.
debata

„Hokej ma momentálne neláka, za ostatný rok som bol možno raz či dvakrát na ľade. Už vyše pol roka sa spoločne s bratom Marcelom venujeme boxu. Povedal som si, že chcem skúsiť niečo iné, počas hokejovej kariéry som totiž box vôbec nerobil v rámci prípravy.

Veľmi nás to oboch chytilo, je to skvelý šport na kondičku i brušné svalstvo,“ povedal pre Nový Čas Marián Hossa.

Hokejoví bratia boxujú pod vedením osobného trénera. Trenčiansky klub Elite Gym navštevujú dva až trikrát týždenne. Dočkáme sa v najbližších mesiacoch premiéry jedného z Hossovcov v boxerskom ringu?

"S Marcelom na tréningoch už medzi sebou boxujeme, ťukáme sa tak zľahka. Ale občas príde aj silnejší úder a dáme si do brady, no všetko v rámci zábavy. A či príde nejaký zápas? Robíme si srandu, že aj áno, ale myslím si, že tak ďaleko to napokon nezájde,“ povedal Marián.

O niečo aktívnejšie sa bojovým športom venuje Marcel, ktorý pridal do tréningového režimu aj kopy. Čo na progres bývalých reprezentantov a hráčov NHL hovorí ich tréner Braňo Poliach?

"Je zaujímavé trénovať bývalých hokejistov, pretože celý život robili iné pohyby. Na druhej strane sú však na tom z kondičnej stránky výborne, nemusím ich do ničoho nútiť. Čo im poviem, to urobia, majú skvelú disciplínu.

Musím povedať, že za pol roka urobili veľký krok vpred, majú skvelý potenciál, a ak by v budúcnosti chceli, tak pokojne môžu na amatérskej báze odboxovať aj zápas."

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Marcel Hossa