Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skolila ho vlastná whisky? Slávny brankár vyvádzal v hoteli, skončil na polícii

V NHL odohral vyše 1000 zápasov. S bilanciou 484 víťazstiev je na štvrtom mieste medzi brankármi v histórii profiligy. Právom sa dostal do jej Siene slávy.

01.02.2020 14:10
debata
Ed Belfour v drese Floridy v roku 2006. Foto: SITA/AP, WILFREDO LEE
Ed Belfour Ed Belfour v drese Floridy v roku 2006.

Ed Belfour (54) si však na hokejovom dôchodku spôsobil problém. Tento týždeň ho zatkli v meste Bowling Green (štát Kentucky). V tamojšom hoteli sa pod vplyvom alkoholu dopustil výtržností. Víťaz Stanleyho pohára s Dallasom v roku 1999 napadol v priestoroch na wellness zamestnanca, ktorý mu v noci nedovolil užiť si v tom čase nedostupnú relaxačnú službu.

Podľa zámorských médií následne rozzúrený buchol do okna a zo steny vytrhol tyč so záclonou, s ktorou sa zvalil na zem. Zámorské zdroje pripomenuli, že dvojnásobný najlepší brankár sezóny sa od konca minulého roka pustil do výroby vlastnej whisky a zrejme si ju doprial vo väčšom množstve, než uniesol.

Podľa privolanej polície bol nebezpečný pre seba i pre okolie. Na fotografii po zadržaní však tak rozhodne nevyzerá. Posúďte sami.

Zaujímavosťou je, že Kanaďan v roku 2016 predal svoju zlatú medailu zo ZOH v Salt Lake City 2002 za 34 777 amerických dolárov (približne 31 550 eur). Dôvod? Peniaze investoval spolu so svojím synom Daynom do liehovaru nesúceho jeho meno.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ed Belfour