Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi nebudú hrať v nových dresoch, majú srbskú trikolóru. Problémy aj v Nemecku

Ruskí futbalisti po chybe výrobcu dohrajú kvalifikáciu o majstrovstvá Európy v starých dresoch. Na nových totiž majú nesprávne radenie národných farieb, ktoré skôr než ruskú pripomína srbskú trikolóru.

13.11.2019 20:25
debata

Firma Adidas minulý týždeň predstavila dresy, u ktorých podobne ako na nemeckých sú na rukávoch pruhy zodpovedajúcej národnej trikolóre. U Rusov sú však v zlom poradí, namiesto toho, aby bola hore biela, uprostred modrá a dole červená, je poradie opačné – červená, modrá, biela. Tým trikolóra zodpovedá skôr srbskej ako ruskej vlajke.

Ruský futbalový zväz agentúre AFP potvrdil, že po protestoch niektorých hráčov reprezentácie zostávajúce dva kvalifikačné zápasy proti Belgicku a San Maríne odohrá v starých dresoch. Nové pritom už boli v ponuke v oficiálnych obchodoch Adidas po celej krajine.

Spoločnosť sa bráni, že dizajn dresov pripravuje v úzkej spolupráci s partnerskými zväzmi. „Sme si istí, že spoločne nájdeme nejaké riešenie,“ uviedol Adidas.

Bez problémov sa nezaobišlo predstavenie nových dresov Adidasu ani v Nemecku. Začiatkom týždňa sa do internetového predaja dostali tričká s preklepmi v menách hráčov Jonasa Hectora („Hecktor“) a Lucu Waldschmidta („Waltschmidt“).

debata chyba
Viac na túto tému: #ruskí futbalisti