Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Angažmán so slovenskou stopou. Čech sa vráti do bránky, kopačky vymení za korčule

Brankár Petr Čech sa po ukončení úspešnej futbalovej kariéry dal na hokej.

10.10.2019 06:31 , aktualizované: 07:58
debata

Tridsaťsedemročný bývalý český reprezentant sa v Anglicku dohodol na angažmáne do konca sezóny v tíme Guildford Phoenix z tretej ligy. Niekdajšia opora Chelsea a Arsenalu by sa v bránke mohla prvýkrát predstaviť v nedeľu.

Čech, ktorý v súčasnosti pôsobí ako poradca športového a technického úseku v Chelsea, svoje brankárske umenie na ľade a s hokejovým výstrojom otestoval už v lete pri tréningu v prvoligovom tíme Guildford Flames. Teraz bude zbierať skúsenosti v nižšej súťaži.

„Som nadšený, že budem mať možnosť hrať s Phoenixom a získať zápasové skúsenosti. Dúfam, že mladému tímu pomôžem splniť jeho ciele pre sezónu a vyhrať toľko zápasov, koľko len bude možné, keď budem mať šancu nastúpiť,“ citovali Čecha britské médiá.

„Po 20 rokoch profesionálneho futbalu to bude úžasná skúsenosť zahrať si hokej, ktorý som rád sledoval a hral ako chlapec,“ dodal.

„Podpis Petra je pre nás obrovská udalosť. Je skvelý človek, poctivo trénuje a nemôže sa dočkať debutu,“ uviedol na oficiálnom klubovom webe asistent trénera Andy Hammings.

Angažovanie Petra Čecha má aj slovenskú stopu. Trénerom tímu je bývalý útočník Dukly Trenčín Miloš Melicherčík a práve on je za príchodom futbalovej hviezdy. „Teším sa, až sa predvedie v akcii. Veľa trénoval a zlepšil sa odkedy som ho videl prvýkrát na ľade,“ citoval Melicherčíka iDnes.cz.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petr Čech #Chelsea FC #Guildford Phoenix