Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanadský poklad. Andreescuová dostala kľúče od mesta a vlastnú ulicu

Týždeň po senzačnom triumfe na US Open si Kanaďanka Bianca Andreescuová užila slávnostné privítanie v rodnom meste Mississauga.

16.09.2019 13:26
Bianca Andreescuová Foto: ,
Bianca Andreescuová so starostkou Mississaugy Bonnie Crombieovou po odhalení ulice pomenovanej po tenistke.
debata

Pred tisíckami aplaudujúcich fanúšikov si devätnásťročná tenistka prevzala od starostky Bonnie Crombieovej symbolický kľúč od mesta a tiež sa dozvedela, že po nej pomenovali ulicu.

Andreescuová sa v New Yorku stala prvou kanadskou grandslamovou víťazkou. Dcéra rumunských rodičov sa nezľakla vo finále ani americkej hviezdy Sereny Williamsovej a v nedeľu si v Mississauge na predmestí Toronta životný úspech znovu vychutnala.

„Je to jednoducho šialené. Za všetkým je more ťažkej práce, potu a aj vzostupov a pádov,“ povedala kanadská hrdinka. Sezónu Andreescuová začala ako 152. hráčka svetového rebríčka a o osem mesiacov neskôr sa stala kráľovnou grandslamu vo Flushing Meadows.

VIDEO: Privítanie Andreescuovej v rodnom meste

Jej vôľu, usilovnosť aj nadanie ocenil aj kanadský premiér Justin Trudeau. „Je inšpiráciou pre všetkých Kanaďanov rozličného veku. Ale ak mám byť úprimný, najmä pre mladých ľudí, pretože tým ukázala, že môžu dosiahnuť všetko,“ povedal na slávnosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Bianca Andreescuová #US Open 2019