Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nechcel byť futbalovým brankárom. Čech si plní detské sny

Bývalý kapitán českej reprezentácie a brankárska jednotka londýnskej Chelsea či Arsenalu Petr Čech sa vrátil do detských čias.

29.08.2019 08:15
Petr Čech Foto: ,
Petr Čech (vpravo) pôsobí v Chelsea Londýn ako poradca športového a technického úseku.
debata

S láskou k športu sa už narodil. Športová verejnosť ho pozná ako jedného z najlepších futbalových brankárov minulosti. Svojím talentom a poctivou prácou pomohol tímom k zisku významných trofejí. Čech sníval o brankárskom poste už od detstva. Málokto však asi vie, že nebol to futbal, ktorý mu ako prvý učaroval. Ešte pred ním koketoval s myšlienkou byť hokejistom.

„Vždy som chcel hrať hokej, bola to moja prvá voľba,“ povedal pred troma rokmi pre Arsenal TV. Finančná stránka v rodine mu to však nedovoľovala. „Brankárska výstroj bola veľmi drahá a nemohli sme si to dovoliť. Môj otec bol veľmi múdry a vedel, že sa mi bude páčiť hocijaký šport. Keď som mal asi sedem rokov, vzal ma do futbalového klubu a mne sa to zapáčilo,“ dodal.

K snom z detstva sa vrátil po kariére. Pred pár dňami sa obliekol do brankárskeho výstroja a zatrénoval si s anglickým hokejovým tímom Guildford Flames, ktorý hrá v najvyššej súťaži. Dokonca si dal vyrobiť masku u renomovaného dizajnéra. Je na nej vyobrazená britská i česká vlajka, logá dvoch londýnskych klubov, v ktorých pôsobil Chelsea a Arsenalu a hokejový idol Dominik Hašek.

Vráti sa teda Petr Čech k svojej prvej športovej vášni? Ktovie. Rozhodne však ešte nepatrí do starého železa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petr Čech