Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ecclestone by za Putina obetoval vlastné telo. Je to dobrý človek, tvrdí

Bývalý šéf F1 Bernie Ecclestone uviedol, že ak by chcel niekto zastreliť ruského prezidenta Vladimira Putina, ochránil by ho vlastným telom, pretože je to "dobrý človek".

09.07.2019 21:18
Putin a Ecclestone Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a bývalý šéf F1 Bernie Ecclestone si udržiavajú nadštandardné vzťahy.
debata

Napísala to v utorok na svojej stránke spravodajská televízia Sky News.

„Ak by mal niekto guľomet a chcel by zastreliť Putina, postavil by som sa pred neho,“ povedal bývalý šéf F1 v rozhovore pre denník The Times s tým, že Putin je dobrý človek. „Nikdy neurobil nič, čo by nebolo dobré pre ľudí,“ dodal 88-ročný Ecclestone.

Podľa Ecclestona by mal Putin stáť na čele Európy a anexia Krymu bola len „aktom znovuzjednotenia Ruska“.

„Bol by som rád, keby (Putin) viedol Európu. Aj tak nikoho nemáme, takže by to nemohlo byť o nič horšie. On vždy urobí to, čo sľúbi,“ povedal Ecclestone. „Nie som nijakým fanúšikom demokracie. Ako diktátor si môžete povedať: ‚Toto urobím.‘ V demokracii to ide do stratena,“ dodal bývalý bos F1.

Ecclestone tiež povedal, že ruský prezident nemá nič spoločné s pokusom o vraždu bývalého ruského dvojitého agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéry Julije, ktorých sa vlani v marci v anglickom meste Salisbury pokúsili otráviť nervovoparalytickou látkou novičok vyrobenou v Rusku. Podľa Ecclestona bol Putin „príliš zaneprázdnený“ na to, aby sa útokom na Skripaľa zaoberal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Bernie Ecclestone