Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Bitka po údajnom znásilnení. Neymara natočila kamera

Brazílska futbalová hviezda Neymar neprežíva práve najlepšie obdobie. Dvadsaťsedemročný útočník prišiel kvôli zraneniu členka o účasť na Copa América a navyše má problémy so zákonom.

07.06.2019 10:08
debata (9)
Brazílska futbalová hviezda Neymar. Foto: SITA/AP, Felipe Dana
Neymar Brazílska futbalová hviezda Neymar.

Minulý týždeň ho modelka Najila Trindadeová obvinila zo znásilnenia. Neymar obvinenia poprel a dokonca na svojom instagrame zverejnil komunikáciu s danou osobou, vrátane erotických fotiek.

Brazílska televízia Record však zverejnila video z parížskej hotelovej izby, ktoré zachytáva Neymara so ženou. Ich fyzická konfrontácia mala predchádzať znásilneniu, o ktorom hovorí Trindadeová.

Tá tvrdí, že Neymar jej zaplatil letenku z Brazílie a zarezervoval hotel v Paríži. Podľa nej však prišiel za ňou na izbu opitý, po krátkom rozhovore začal byť agresívny a násilím ju donútil k pohlavnému styku.

V policajnej správe sa uvádza, že žena sa po dvoch dňoch vrátila do Brazílie, incident neoznámila francúzskym úradom, pretože utrpela emocionálny šok a mala v cudzej krajine strach.

„Bol to vzťah muža a ženy medzi štyrmi stenami, pričom na druhý deň sme spolu normálne komunikovali a vymieňali si správy. Obvinenie zo znásilnenia bolo pre mňa šokom. Každý, kto ma pozná, vie, že môj charakter a svedomie by mi nedovolili niečo také spraviť.“

„Bola to pasca nastražená na moju osobu a zároveň poučenie do budúcnosti. Táto kauza ranila nielen mňa, ale celú moju rodinu. Verím, že si vyšetrovatelia prečítajú celú konverzáciu a uvidia, ako to celé naozaj bolo,“ tvrdí Neymar.

Polícia už informovala, že videom sa bude zaoberať. Isté je, že Neymara čaká horúce leto. Za zverejnenie vzájomnej komunikácie a fotografií medzi ním a Trindadeovou mu tiež hrozí trest. Urobila tak totiž bez súhlasu druhej strany a v súčasnosti čelí vyšetrovaniu aj za porušenie práva na súkromie.

„Všetko sme vysvetlili a som presvedčená, že sme spravili všetko pre dokázanie neviny môjho klienta,“ povedala podľa agentúry AFP Neymarova advokátka Maira Freitová. Podľa brazílskych zákonov mu hrozí v tomto prípade väzenie až na päť rokov.

VIDEO: Záznam z hotelovej izby
9 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Neymar #znásilnenie