Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súd zvýšil futbalovému búrlivákovi trest. Řepka pôjde do väzenia na dva roky

Bývalý český futbalový reprezentant Tomáš Řepka pôjde na dva roky do väzenia. Odvolací súd dnes niekdajšiemu obrancovi Sparty či West Hamu sprísnil pôvodne uložený pätnásťmesačný súhrnný trest.

30.04.2019 10:54 , aktualizované: 11:25
Tomáš Řepka Foto: ,
Tomáš Řepka (vpravo) v drese Sparty vo februári 2011.
debata

Športovec sa previnil spreneverou luxusného vozidla a internetovými útokmi na svoju druhú exmanželku, ktoré spočívali vo vymyslených erotických inzerátoch. Verdikt je právoplatný.

Sprenevery sa Řepka dopustil v decembri 2016, keď svojej známej predal za 1,2 milióna korún mercedes, ktorý v tom čase už nevlastnil. Vlastníkom vozidla bola firma K & H, ktorej predtým športovec auto odpredal kvôli tomu, že bol v exekúcii.

Řepka potom s vozidlom ďalej jazdil na základe nájomnej zmluvy. Svoju známu na to síce upozornil, tvrdil jej ale, že nebude problém na ňu vozidlo do dvoch alebo troch mesiacov prepísať. V zmluve, ktorú spolu uzavreli, sa zaviazal, že ak mercedes do roka neprevedie, zaplatenú čiastku žene vráti. To sa však nestalo.

Tomáš Řepka o pamätnom momente jeho futbalovej kariéry

Výber kriminálnych prehreškov Řepku

  • December 2011 – Pri odchode zo Sparty, ktorá sa s ním rozviazala kontrakt, si ako klubový pokladník odniesol tímovú pokladňu, v ktorej malo byť niekoľko sto tisíc korún. Řepka to poprel.
  • September 2015 – Řepku policajti pristihli pri šoférovaní pod vplyvom alkoholu, namerali mu 1,39 promile. Súd ho potrestal trojmesačnou podmienkou a zákazom šoférovania na rok a pol.
  • Január 2016 – V čase, keď mal zákaz šoférvania, Řepka znovu šoféroval opitý. Súd mu vymeral polročnú podmienku, ročný zákaz šoférovania a pokutu 90 000 korún.
  • Máj 2018 – Súd udelil Řepkovi 180 hodín verejnoprospešných prác za zanedbanie platby výživného. Kvôli neplateniu výživného na syna prišiel aj o vodičský preukaz. Priťažili mu aj skoršie súdne kauzy, keď bol dva razy odsúdený na podmienečný trest za šoférovania v opitosti.
Tomáš Řepka v drese pražskej Sparty. Foto: SITA/AP, Tim Hales
Tomáš Řepka Tomáš Řepka v drese pražskej Sparty.
  • August 2018 – Řepku odsúdili na polročné väzenie za internetové útoky na bývalú manželku Vlaďku Erbovú, v mene ktorej ponúkal sexuálne služby, čím sa dopustil poškodenia cudzích práv. Odvolací krajský súd v novembri trest zmenil na 300 hodín verejnoprospeš­ných prác.
  • Február 2019 – Súd poslal 7. februára Řepku na 15 mesiacov do väzenia za spreneveru a poškodenie cudzích práv. Podľa obžaloby predal v decembri 2016 svojich známych za 1,2 milióna korún mercedes, ktorý v tej dobe nevlastnil. Súhrnný trest zahŕňa aj jeho internetové útoky na bývalú manželku. Řepka aj žalobca sa odvolali.
  • Február 2019 – Okresný súd pre Praha-západ zmenil podmienečné tresty za šoférovanie v opitosti na deväť mesiacov väzenia, pretože sa v skúšobnej dobe neosvedčil. Řepka podal proti rozhodnutiu sťažnosť.
  • Apríl 2019 – Odvolací Mestský súd v Prahe sprísnil Řepkovi pôvodný súhrnný nepodmienečný trest 15 mesiacov za spreneveru a útoky na bývalú manželku na dva roky väzenia. Verdikt je právoplatný.

TV Pravda: Čo je za dominanciou Slovana vo futbalovej lige? Aké ďalšie ciele stoja pred klubom z Tehelného poľa? Aj na tieto otázky odpovedá v pravidelnej relácii Týždeň v športe tréner nového šampióna Martin Ševela.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Řepka