Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Valec so zámorskou pečaťou

Päť finále, tri majstrovské tituly. Banská Bystrica si podmanila slovenský klubový hokej.

17.04.2019 13:00
hokej, oslavy titulu, banska bystrica,, Dan ceman, Foto: ,
Tréner Bystrice Dan Ceman (v strede) so zlatou medailou.
debata (3)

Koncepčná práca vedenia na čele s Jurajom a Júliusom Kovalovcami žne sladučké ovocie. Fanúšikovia pod Urpínom zažívajú krásne hokejové obdobie, ktoré trvá už päť rokov.

V Banskej Bystrici stavili na zámorských legionárov a táto cesta sa im jednoznačne vypláca. Mnohí vedenie klubu kritizujú, že zahraničných hráčov je priveľa – s čím sa dá súhlasiť. Nikto však bystrickému manažmentu neuprie, že má nos na správne typy. Hráčov i trénerov.

V minulosti si Vladimír Országh vyberal hokejistov presne zapadajúcich do zvoleného herného systému a v nastúpenom trende pokračuje aj jeho nástupca Dan Ceman. Banskobystričania hrajú dlhodobo silový hokej s množstvom fyzických kontaktov. No nie sú to žiadni drevorubači – Faille, Asselin či Higgs patria medzi to najlepšie, čo slovenská liga ponúka.

Video

Okrem kvalitných legionárov stavia Banská Bystrica aj na odchovancoch hrajúcich so srdcom či na skúsených slovenských hráčoch, ktorí ukazujú mladším, čo obnáša profesionálny hokej na najvyššej úrovni. Surový, či v minulosti Handzuš, ale aj Mihálik alebo Ďatelinka sú výraznými osobnosťami, ktoré ťahajú spoluhráčov.

A čo je najdôležitejšie – v play off je staronový šampión vždy o triedu lepší než v základnej časti.

Výsledok?

Majstrovský hetrik zakončený prvý titulom získaným na vlastnom ľade. A vôbec to nemusí byť koniec. Banskobystrický valec môže po vyrovnaní pokojne aj prekonať doterajšie maximum Košíc zo sezón 2008/09 až 2010/11.

V klube sú totiž potrebné peniaze. A pravidelná obmena i šírka kádra zabezpečujú aj vysokú motiváciu a chuť po úspechu.

Bystrica zdolala Nitru a obhájila titul Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Hokejisti Banskej Bystrice oslavujú majstrovský...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #HC 05 Banská Bystrica