Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

FOTO: Nezvyčajná farba. Sagan má modrý dres i nové tetovanie

Majstrovstvo zaútočiť v ten správny moment je jeho patentom. Keď sa mu to podarí, konkurencia je bez šance.

17.01.2019 18:31
debata (9)

Peter Sagan oslavuje prvý triumf v novej sezóne. Slovenský šampión ovládol tretiu etapu na cyklistických pretekoch Tour Down Under v Južnej Austrálii. Vďaka tomu sa dostal na druhé miesto celkového poradia a vedie bodovaciu súťaž. Odmenou za to mu je modrý dres pre top špurtéra.

Pre Sagana to bol triumf ako cez kopirák – v Uraidle vyhral aj vlani. Po skúsenostiach z vlaňajška presne vedel, že zaútočí pred poslednou zákrutou. Vyviezol sa na kolese dovtedy vedúceho Daryla Impeyho a pripísal si 110. víťazstvo v kariére.

V závere sa na neho mohutne doťahoval Luis León Sánchez. Sagan však vytiahol ďalšiu veľkú zbraň, keď ideálne ‚hodil‘ bicykel do cieľovej čiary.

„Bolo to veľmi tesné, Sánchez bol skutočne blízko. Chcem sa poďakovať kolegom z tímu, ktorí sa počas etapy o mňa príkladne starali. Držali ma vpredu a mne tak zostali sily na záver. Síce len o kúsok, ale vyhral som a mám z toho veľkú radosť,“ usmieval sa v cieli kapitán tímu Bora-Hansgrohe.

Štvrtkovú etapu označili organizátori za jednu z najnáročnejších v posledných rokoch. Náročné stúpania na okruhoch poriadne preriedili pelotón, do záverečného špurtu sa nedostali napríklad ani Saganovi rivali Elia Viviani či Caleb Ewan.

„Vlani to bola iná trať. Teraz nebolo ani tak teplo. Ale záver som si dobre zapamätal a využil som to,“ vravel Sagan.

Na vedúceho Patricka Bevina stráca už len jednu sekundu, ale útok na okrový dres pre lídra pretekov sa od neho neočakáva. Záverečné kilometre piatkovej etapy obsahujú náročné stúpanie na kopec Corkscrew.

„Bude to veľmi ťažké. Počul som, že má dokonca pršať. Po kopci nasleduje technický zjazd a tam sa rozhodne. Tipujem Sáncheza, na tomto podujatí je skutočne rýchly,“ prognózoval Sagan.

Experti i súperi veľmi dobre vedia, že trojnásobného svetového šampióna nemožno podceniť. Ak sa dostane cez záverečný kopec vo vedúcej skupine, v zjazdoch je tradične silný. A potom možno vymení modrý dres za okrový.

Sagan v Austrálii ukázal aj nové tetovanie na chrbte a pridal aj retrofúzy. Fanúšikov potešil aj snímkou s malou kengurou. Pozrite si fotografie:

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe #Tour Down Under 2019