Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

FOTO: Kožuch z opice? Cibulková nahnevala nielen ekológov

Dominika Cibulková je módnou ikonou. Nie všetkým ľudom sa však jej výber oblečenia páči.

14.12.2018 11:21
Dominika Cibulková. Foto: SITA/AP, Mark Schiefelbein
Dominika Cibulková Dominika Cibulková.

Elitná slovenská tenistka s obľubou umiestňuje na sociálne siete odvážne fotky v plavkách, spodnom prádle či iných módnych outfitoch.

Za fotografiu, na ktorej pózuje v bielom spodnom prádle a kožuchu rovnakej farby, sa však na jej adresu zniesla vlna kritiky. Podľa ochrancov práv zvierat je kožuch vyrobený z kože bielych opíc.

Ekológovia zo združenia Eko Inak zverejnili na facebooku vyhlásenie, ktoré zdieľali tisícky ľudí. Píše sa v ňom:

„Čo sa musí stať človeku keď má potrebu nosiť na sebe kožuch z opice. Prečo dokáže byť tak krutý, iba kvôli spoločenskému postaveniu? Prečo sa cíti športovkyňa o niečo viac v kožušine, ktorú nepotrebuje? Keď vie, že pri výrobe zomierajú desiatky stovky živých tvorov, ktoré žili biedny život, týrané len aby si tento "luxus“ niekto kúpil a cítil sa v ňom ..krajšie? lepšie? hodnotnejšie?"

„Nedokážem si odpovedať, prečo médiá postkomunistickej krajiny velebia okrem športových výkonov aj to, aké mŕtve trofeje visia Dominike Cibulkovej v šatníku. „Mám aj biely kožuch z opice od Valentina,“ … tak nech sa páči, vraj ju to poteší. Nebudem sem dávať aj článok, ak budete chcieť, nájdete si ho. Toto je iba pár otáznikov bez odpovede, akého človeka poteší smrť opice. Tvor tak podobný svojou DNA človeku.“

„To nie je niečo nereálne. To sú desiatky opíc, ktoré boli násilne usmrtené pre konkrétny módny doplnok. Pre pár fotiek. Kúsok, ktorý bude visieť v šatníku. Veďľa iných mŕtvol. Čo sme to za ľudia, že to akceptujeme a považujeme za normálne. Odpor berieme ako "výkriky ochranárov“. Niečo, čo sa netýka väčšiny. Ospravedlníme správanie kvôli fashion? Alebo kvôli tomu, že športovkyňa reprezentuje Slovensko na kurte? Tak nie, mňa reprezentovať nemusí. Nemám záujem, toto je naozaj kruté…"

chyba
Viac na túto tému: #tenis #móda #Dominika Cibulková