Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Sme zlí rodičia? Federer sa trápi kvôli deťom

Na bankovom účte má milióny eur a svoju rodinu zabezpečil na niekoľko životov dopredu. Napriek tomu má dilemu, či je dobrý rodič. Tenista Roger Federer prezradil, že si nie je istý, či je dobre, že kvôli tenisu ťahá deti po svete.

22.10.2018 15:47
debata
Roger Federer. Foto: SITA/AP, Kevin Hagen
Roger Federer Roger Federer.

Federer má s manželkou Mirkou, ktorá sa narodila v Bojniciach a za slobodna sa volala Vavrincová, štyroch potomkov – dvojičky-dievčatá Mylu Rose a Charlene Rivu a dvojičky-chlapcov Lea a Lennarta.

Dievčatá majú deväť rokov, chlapci štyri, ale nalietali toho viac, ako viacerí dospelí za celý život.

„Keď vám to poviem, budete si myslieť, že sme zlí rodičia,“ odpovedal Federer na otázku, koľko toho už jeho deti nalietali. Na väčšinu turnajov totiž cestuje kompletná rodina.

„Nikto mi ešte nepovedal, čo je horšie. Či to, že deti beriem so sebou, alebo to, že by boli doma a ja stále na cestách. Bez nich by som to však nevydržal,“ zamyslel sa Švajčiar pre magazín CN Traveler.

Malí Federerovci majú dva režimy. Domáci a cestovný.

„Sme trochu benevolentnejší, čo sa týka dodržiavania pravidiel – napríklad pri sledovaní televízie alebo s jedlom. Na cestách toho majú povoleného viac. Ale keď sme doma, tam platia iné pravidlá,“ priznala svetová trojka.

Federer sa pri množstve nalietaných kilometroch snažil nájsť aj pozitíva.

„Myslím, že pri cestovaní sa naučili trpezlivosti a to je pre nich dobré. Navyše už v mladom veku spoznajú cudzie kultúry, iné národnosti a sami si môžu urobiť obraz o svete.“

Dvadsaťnásobný grandslamový víťaz na záver rozhovoru prezradil obľúbené dovolenkové miesto.

„Milujeme Maledivy. Všetci si tam výborne oddýchneme, máme tam pokoj. Relaxujeme na pláži, naberáme energiu, nikto nás nevyrušuje. Už sme tam boli niekoľkokrát. Venujeme sa aj turistike. Deti začali s lyžovaním, hoci ja som nelyžoval posledných desať rokov. Opäť začnem, keď skončím s tenisom,“ dodal Federer.

debata chyba
Viac na túto tému: #ATP #Roger Federer #Mirka Federer