Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Veľké gesto. Ibrahimovič prekvapil zachránených thajských futbalistov

Švédska futbalová hviezda Zlatan Ibrahimovič prekvapil osobným stretnutím dvanásť thajských chlapcov, ktorých v júli zachránili zo zatopenej jaskyne.

16.10.2018 18:39
debata

Keď boli malí futbalisti v pondelok hosťami televíznej šou americkej herečky Ellen DeGeneres, kanonier Los Angeles Galaxy k nim prišiel do štúdia. Tím potom pozval na zápas MLS a rozdal všetkým dresy a tímové oblečenie klubu Galaxy.

Chlapci vo veku 11 až 17 rokov a ich dvadsaťpäťročný tréner uviazli v lete v jaskynnom komplexe v Thajsku, kde ich uväznila stúpajúca voda.

Po dvoch týždňoch ich počas trojdňovej záchrannej akcie zachránili a získali si pozornosť celého sveta. Teraz si užili ďalší diel popularity v USA.

Ibrahimovič do štúdia vstúpil vo chvíli, keď thajskí futbalisti vyslovili jeho meno, pretože je ich idolom.

„Títo chalani sú oveľa statočnejší ako ja. Preukázali tímového ducha, trpezlivosť a vieru, preto je to asi najlepší tím na svete,“, ktorý do Los Angeles prišiel na jar z Manchestru United.

Zachránení thajskí chlapci z tímu „Diviaci“ boli okrem iného pozvaní na finále majstrovstiev sveta do Ruska, na vyhlásení najlepších hráčov v Londýne či si zahrali na slávnom štadióne Monumental argentínskeho veľkoklubu River Plate. Zúčastnili sa pred pár dňami aj slávnostného otvorenia olympijských hier mládeže v Buenos Aires.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zlatan Ibrahimovič #thajskí futbalisti