Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nie všetci ho poznajú: Sagan? Ten astrofyzik?

Popularita Petra Sagan neustále rastie. Nájdu sa však aj takí, ktorí slovenskú cyklistickú superstar nepoznajú.

08.10.2018 07:10
sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata

Sagan na minulotýždňovom krste svojej knihy ‚Môj svet‘ v Londýne priznal, že počas jeho trojročného panovania na tróne svetového cyklopelotónu sa pre neho zmenili niektoré veci. Zároveň však tvrdí, že osobnostne je stále tým istým chlapcom zo Žiliny.

„Moji priatelia musia porovnať, či som rovnaká osoba, ako som bol predtým. Niektoré veci sa zmenili, ale nie až tak v súvislosti s cyklistikou. Musím sa starať o množstvo vecí, mám viac obchodných povinností, reprezentujem viaceré značky. To je pre mňa nové. Ale inak som sa nezmenil,“ vravel Sagan pred médiami.

Jeho popularita neustále stúpa. Samozrejme, nájdu sa aj takí, ktorých cyklistika nezaujíma a trojnásobného majstra sveta vôbec nepoznajú či skôr majú na mysli iných Saganov.

Dôkazom je aj vtipná príhoda z Londýna, kde ho považovali za fanúšika popredného astrofyzika Carla Sagana, ktorý zomrel v roku 1996. Slovenský cyklista mal počas krstu oblečené zelené tričko so svojím menom.

„Poskytol som niekoľko rozhovorov a cestou na toaletu stretnem muža. Vraví mi, že Sagan. A ja že áno. Prečo máte tričko s menom Sagan, pri akej príležitosti, pýta sa ma. Ja že, Peter Sagan. On na to: Páči sa mi vaše tričko, ale prečo Peter Sagan? Má to byť Carl Sagan. Kto je Peter Sagan? Hovorím mu, že cyklista. Cyklista? Nepoznám, správne je Carl Sagan, reagoval. Usmial som sa, povedal ciao a odišiel,“ opísal líder tímu Bora-Hansgrohe stretnutie s priaznivcom astrofyziky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Carl Sagan