Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Príde o milióny? Sponzori Ronalda sú hlboko znepokojení aférou

Tlak sponzorov na portugalského futbalistu Cristiana Ronalda po jeho afére narastá. K spoločnosti EA Sports, ktorá vyjadrila "hlboké obavy", sa pripojila aj Nike.

04.10.2018 22:16
debata (2)

„Sme hlboko znepokojení obvineniami a budeme celú situáciu podrobne sledovať,“ cituje agentúra AP vyhlásenie výrobcu športových potrieb Nike. „Očakávame, že športovci budú reprezentovať hodnoty EA,“ píše sa vo vyhlásení EA Sports.

Tridsaťtriročného hráča, ktorý obvinenie zo znásilnenia dôrazne popiera, vo štvrtok naopak podporil jeho zamestnávateľ Juventus Turín.

O rok staršia Američanka Kathryn Mayorgová tvrdí, že Ronaldo ju donútil k sexuálnemu styku v lasvegaskom hoteli. Uviedla to pre nemecký denník Der Spiegel. Ten tvrdí, že hviezdny Portugalčan jej o niekoľko mesiacov neskôr zaplatil 400 000 eur, aby o afére mlčala.

Päťnásobný najlepší futbalista sveta obvinenia odmieta. Už dávnejšie potvrdil, že s Mayorgovou mal v roku 2009 pohlavný styk, ale tvrdí, že išlo o súhlasný akt z oboch strán.

Mayorgová pre Der Spiegel opísala aj ďalšie podrobnosti. Ronaldo mal po tom, ako ju donútil k análnemu sexu, padnúť na kolená s tvrdením, že je na ‚99 percent dobrý chlap, ktorého zradilo jediné percento‘.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Cristiano Ronaldo