Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Život je o láske. Tej Saganovej je koniec

Peter Sagan patrí medzi najväčšie športové osobnosti na svete. Ak sa mu na bicykli darí, informujú o ňom všetky športové médiá - od Ázie, cez Európu až po Ameriku, kde je mimoriadne populárny.

21.07.2018 05:00
debata (39)
Katarína Smolková a Peter Sagan. Foto: Robert Hüttner, Pravda
peter sagan, letisko vieden Katarína Smolková a Peter Sagan.

Keď v stredu večer oznámil na sociálnej sieti Facebook rozchod s manželkou Katarínou, chytili sa toho aj spravodajské portály, ktoré zvyčajne so športom nechcú mať nič spoločné.

Slovenský cyklista je jednoducho fenomén, ktorého osobný život na pár dní zaujal viac, ako jeho zelený dres na Tour de France. A súkromie, to si slovenský Tourminátor predsa vždy strážil.

Postupná láska

Tak ako vzťah s Katarínou Smolkovou. Na verejnosti sa s ňou prvýkrát ukázal vo februári 2014 na galavečere Zlatý pedál. Pravdou však je, že sa spoznali už tri roky predtým. Zoznámil ich jej brat, s ktorým Saganovci rokovali o stavbe športového centra pre deti.

„Nepovedal by som, že to bola láska na prvý pohľad. Ja nie som taký typ. Ale postupne som sa zamiloval,“ povedal neskôr o prvom stretnutí.

Finalistka Miss Universe 2007 sa začala po boku hviezdneho cyklistu objavovať čoraz častejšie. V roku 2015, keď si Sagan v americkom Richmonde vybojoval prvý titul svetového šampióna, ho čakala v cieli. Najprv preskočila železný plot, aby následne ich nekonečné bozky obleteli celý svet.

Ešte v ten istý rok ohlásili svadbu. Naplánoval ju na Martina 11. novembra v kostole v Dolnom Kubíne, odkiaľ pochádzala nevesta. Udalosť roka sledovali tisícky fanúšikov, fotografie z nej sa objavili vo všetkých, nielen slovenských médiách.

Ihneď potom sa manželia Saganovci rozhodli pre život v Monaku. Na Slovensku si príliš súkromia neužili, ale to nebol ten hlavný dôvod.

„Na Slovensku je v zime sneh, nedá sa tu jazdiť. Klíma v Monaku mi vyhovuje, v zime tam ani neprší, stále je minimálne 14 stupňov a je tam krásne,“ ozrejmil Peter rozhodnutie sťahovania do daňového raja

Manželka a manažérka

Jeho manželka, ktorá po vyštudovaní manažmentu a ekonómie pracovala v rodinnej firme zaoberajúcej sa hotelierstvom a podnikaním so zdravou výživou, už zostala pri ňom. Utvárala mu zázemie z pozície osobnej manažérky – starala sa o jeho reklamné aktivity, sprevádzala ho aj na niektorých pretekoch či sústredeniach.

Spolu sa objavili aj v jednom z vianočných reklamných spotov popredného mobilného operátora. Necelé dva roky po svadbe obaja zverejnili na sociálnej sieti fotografiu s vtipným komentárom a oznámili, že čakajú prvého potomka:

„Toto asi nebude z palaciniek. Život je o láske!“

Sagan sa na príchod dieťaťa pripravoval zodpovedne. Po septembrovom svetovom šampionáte v nórskom Bergene, kde zavŕšil zlatý hetrik, ukončil sezónu, aby mohol byť manželke pred pôrodom nablízku.

Vlani v októbri sa im narodil syn Marlon.

„Naša rodina sa dnes rozrástla! S Katkou sme veľmi šťastní, že vám môžeme oznámiť narodenie Marlona. Náš syn aj Katka sú v poriadku,“ uviedol Sagan na sociálnych sieťach. A keďže v rodine Saganovcov bola odjakživa súčasťou ich života silná viera, pokrstiť ho mal pápež František.

Napokon však absolvovali iba generálnu audienciu u hlavy katolíckej cirkvi, počas ktorej mu slovenský pretekár venoval podpísaný dres majstra sveta a bicykel v pápežských farbách s nápisom „Francesco“.

Triumf pre Marlona

Keď v nedeľu 8. júla ovládol 2. etapu na tohtoročnej Tour de France, triumf venoval práve malému synovi.

„Toto dnešné víťazstvo je aj pre môjho syna Marlona a tiež fanúšikov zo Žiliny i otca, ktorí sem prišli za mnou,“ vyhlásil v cieli. Manželku Katarínu už nespomenul.

Od stredajšieho večera vieme prečo. „Po dlhom a dôkladnom rozhovore sme s Katkou dospeli k záveru, že by bolo oveľa lepšie, ak by sme ako pár skončili. Cítime, že by sme mali pokračovať v našich životoch ako dobrí priatelia a obaja súhlasíme, že je to správne rozhodnutie,“ napísal na Facebooku.

Status, ktorému spočiatku mnohí neverili a považovali ho za nevydarený vtip, vzápätí zdieľala aj jeho manželka.

„Zaľúbili sme sa do seba, prešli sme fantastickú cestu a dostalo sa nám požehnania v podobe krásneho syna Marlona. Katka je dôležitou súčasťou môjho života, podporovala ma počas všetkých tých rokov v mojej profesionálnej kariére a je skvelou matkou. Necítime k sebe nič zlé. Naším spoločným zameraním bude Marlon, chceme byť oddanými a milujúcimi rodičmi, ktorých potrebuje,“ uvádza sa v ňom.

Pochopiteľne, vyhlásenie malo na Slovensku veľký ohlas. A aj keď na jeho konci Sagan dodal, že sa k téme viac vyjadrovať nebude, včera tak predsa len urobil.

„Novinári o tom píšu ako o najväčšej novinke na Slovensku. Musím však povedať, že toto je môj privátny život. Nemám zapotreby, aby sa doň niekto staral,“ povedal vo videonahrávke.

Vzápätí odmietol špekulácie, že za rozchodom s manželkou je niekto iný. „Nie je v tom žiadna iná žena,“ dodal.

39 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Katarína Sagan