Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

FOTO: Ako dostať do postele ruské ženy? Pomôže vám argentínsky manuál

Čo robiť, aby ste si získali ruské ženy? Aj táto sugestívna otázka je súčasťou kontroverzného manuálu, ktorý vydala Argentínska futbalová asociácia (AFA) v súvislosti s účasťou svojej reprezentácie na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v Rusku (14. júna - 15. júla).

17.05.2018 10:36
Victoria Foto:
Jednou z oficiálnych ambasádoriek MS 2018 je aj Miss Ruska 2013 Victoria Lopyrevová.
debata (5)

Argentínčania zorganizovali bezplatný kurz ruského jazyka vrátane kultúry a jeho súčasťou bola aj distribúcia manuálu pre hráčov, trénerov, aj novinárov, čiže účastníkov blížiaceho sa futbalového sviatku v najväčšej krajine sveta.

Juhoameričania vo svojom nevšednom poradenstve pripomínajú, že ruské ženy sú neobyčajne krásne, preto sa údajne chce s nimi každý vyspať.

Nemajú však rady, keď sa s nimi zaobchádza ako s predmetmi. Vo väčšine prípadov ocenia, keď je cudzinec galantný, pekne vonia, je čistý a primerane oblečený. „Pristupujte k ruským ženám ako k bytostiam s hodnotami. Starostlivo si vyberte, nie všetky sú určené pre vás,“ odporúča manuál.

Ambasádorka MS 2018 Victoria Lopyrevová Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Jednou z oficiálnych ambasádoriek MS 2018 je aj...

Keď sa podrobnosti z manuálu, ktorý by mohol vyznieť ako návod „Ako zbaliť krásne Rusky“ dostali na verejnosť, AFA sa rozhodla reagovať ospravedlnením. Priznali chybu pri jeho vytváraní a prisľúbili jej okamžité odstránenie.

„Manuál nereflektuje hodnoty federácie a jej pravidiel.“ Podľa argentínskych médií sexistická príručka bola vytvorená na základe jedného z blogov o ruských ženách.

„Text z príručky nikdy nebol súčasťou pôvodného kurzu pre účastníkov šampionátu. Stala sa chyba, za ktorú je zodpovedný jeden z učiteľov kurzu a jeho asistenti,“ vyhlásil Alejandro Taraborelli, ktorý je v AFA zodpovedný za oblasť vzdelávania.

Dvaja novinári, ktorí boli účastníkmi kurzu, informovali o tom, že z pôvodného manuálu už odstránili state o zvádzaní ruských žien, ale kontroverzný obsah bol už medzitým publikovaný.

Argentína je vo všeobecnosti považovaná za krajinu, ktorá sa angažuje v boji proti násiliu páchanému na ženách.

Aj preto sa „ruský“ manuál dostal pod ostrú paľbu kritiky aktivistov za práva žien z celého sveta krátko po tom, čo sa jeho najkontroverznejšie časti objavili na sociálnych sieťach.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2018 vo futbale #sexizmus #Argentínska futbalová asociácia